L’Ajuntament d’Alacant a través del Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant (A prop), dirigit per la regidora de Consum, Lidia López, presenta el programa ‘Cerca de las Personas’ impulsat juntament amb l’Associació de Consumidores, Usuarios y Amas de Casa «Lucentum», creat per a buscar voluntaris de qualsevol edat que aporten els seus coneixements per a l’educació del consumidor, en diferents àmbits participatius de la ciutat i perfils professionals.
Els serveis de voluntariat es podran prestar en: Assessories de Consum, Esdeveniments i celebracions, Formació, Serveis Públics i Investigació al llarg de l’any. Per a això, les persones que vulguen formar part d’aquest projecte hauran de contactar amb PROP a través del telèfon 965 145 294 o enviar un correu a cerca@alicante.es.
La regidora de Consum ha destacat que l’objectiu del programa “és crear un grup de voluntaris/as interessades a ajudar als altres per a assessorar, implicar-se en organització de cursos i tallers, que aporten els seus coneixements per a conéixer la realitat del consum a Alacant, i d’aquesta forma poder estar més prop de les persones i dels seus drets com a consumidors”.
Els voluntaris, d’aquesta nova iniciativa, participaran i col·laboraran activament aportant els seus coneixements i implicant-se en els programes formatius i activitats del Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant, tenint així un millor coneixement del funcionament del món del consum, des del punt de vista dels consumidors, convertint-se en protagonistes de la realitat d’Alacant, i al mateix temps els permetrà eixir de la inèrcia diària i aconseguir un reconeixement social a la seua labor per a la comunitat.
El Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant (CERCA), és un servei públic creat per l’Ajuntament d’Alacant, que es dedica a l’educació i formació del consumidor, tant en l’àmbit escolar, com per al públic adult interessat en els temes relacionats amb el consum, i especialment sobre la protecció dels drets dels consumidors. Mitjançant cursos, tallers, xarrades i diverses activitats, es realitza una oferta formativa dirigida a tota la ciutadania, perquè el consumidor puga exercir un consum responsable i conega els seus drets.
Les persones interessades a participar en aquest programa podran aportar els seus coneixements en els següents temes i perfils:
Assessoria en Consum: Voluntaris/as amb experiència en sectors com la banca, assegurances, administració, per a prestar servei de consulta i assessoria dels consumidors. Perfil jubilats de la banca, companyies d’assegurances, administració pública, universitaris de dret, finances, entre altres.
Esdeveniments i Celebracions: Voluntaris/as dinàmics i amb idees per al disseny i planificació d’esdeveniments com el dia del Consumidor, dia de la nutrició, jornades escolars de conscienciació. Perfil: estudiants d’animació sociocultural, universitaris de nutrició i salut, entre altres.
Formació: Voluntaris amb experiència en educació i formació, o amb habilitats per a ensenyar qualsevol branca relacionada amb el món del consum, impartint cursos i tallers formatius. Perfile: jubilats o estudiants d’Educació, o persones amb experiència en cuina, alimentació i nutrició, informàtica o guies turístiques.
Serveis Públics: Voluntaris/as amb experiència en administració pública, per a donar a conéixer als ciutadans els diferents serveis que presta el municipi per mitjà del seu Ajuntament. Perfil: funcionaris jubilats de l’Administració Local, policies, bombers, jardiners, personal d’oficines.
Investigació: Voluntaris/as interessats a conéixer la realitat del funcionament dels consumidors alacantins, mitjançant el disseny, realització i interpretació de resultats d’estudis de marcat que permeten conéixer els nostres hàbits de consum. Perfil: jubilats o estudiants d’Estadística o persones que els agrade el tracte amb les persones.