El primer Laboratori de Propostes i presentació de projectes de Ficció organitzat per l’Agència Local de l’Ajuntament d’Alacant en col·laboració amb el Festival de Cinema d’Alacant, ha sigut clausurat la setmana passada en el Centre d’Emprenedors.

Es tracta d’un innovador curs en el qual 30 directors, realitzadors i guionistes han pogut analitzar la demanda actual de plataformes com Netflix, HBO, Movistar i les productores de ficció i preparar-se per a vendre’ls els seus projectes, impartit per l’agència Ferrán & Ferrándiz.

El taller va començar a impartir-se el dimecres 15, dia en què van començar amb el Desenvolupament d’un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. Els ponents van explicar als assistents tots els passos necessaris, que inclouen com rebutjar i acollir idees, estructurar-les de manera sòlida, construir els personatges, veure la viabilitat del projecte, contactar amb productores i plataformes i gestionar el flow i organització de treball per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora de realitzar projectes de ficció.

En la segona jornada el ponent ha realitzat un simulacre d’un pitch de venda real, seguit de preguntes i respostes.

En aquesta tercera i última jornada del Laboratori, 11 participants han pogut exposar els seus projectes de ficció (sèries, pel·lícules, documentals o webseries) amb material de suport (fitxes, PDF, power points, clips de vídeo etc.). Ferrán Viladevall i Luís M. Ferrández, de l’Agència Ferrán i Ferrández, han donat el feedback de la presentació, han valorat el projecte i els han animat a seguir a buscant una història contada sempre des d’un punt de vista personal i únic.

En la segona part, Vicente Seva, director del Festival del Cinema Alacant, ha acompanyat a Luís Moya en la seua exposició sobre el treball de guionista en el món audiovisual, des de la seua experiència com a guionista en sèries com Els homes de Paco o La casa de paper.

El curs ha conclòs amb el lliurament de diplomes a tots els assistents i el reconeixement de l’interés d’aquest primer Laboratori i la importància de continuar posant en marxa activitats com aquesta.