L’Ajuntament d’Alacant, a través del seu equip de govern, se suma i recolza la iniciativa del Cabildo de Sant Nicolás de portar la Santa Faç a Alacant el dijous 23 d’abril, després de confirmar-se la suspensió del romiatge aqueix dia per la situació de crisi sanitària que patim arran de l’expansió del Covid 19.

L’equip de govern, una vegada coneguda la decisió del Cabildo, ha acordat demanar als veïns d’Alacant que se sumen a aquest acte eixint als seus balcons el 23 d’abril a les 12 del matí per a aplaudir durant la benedicció a la ciutat, que coincidirà amb el repic de totes les campanes de la ciutat, per a homenatjar d’aquesta manera també a totes les persones que estan contribuint amb el seu esforç i dedicació a combatre la pandèmia.

L’Ajuntament d’Alacant vol recordar que aqueix dia continuaran vigents les mesures de confinament establides per l’Estat d’Alarma i que en conseqüència en cap dels actes previstos amb motiu de la vinguda de la Santa Faç a la ciutat es permetrà la presència de públic i la representació institucional es limitarà al mínim indispensable

L’obertura de la fornícula on es custodia el Sagrat Llenç es realitzarà seguint el ritual tradicional, encara que amb una presència limitada dels integrants del Cabildo. Des d’allí es dirigirà, escortada i en vehicle, a la Cocatedral de Sant Nicolás, on. serà el bisbe d’Orihuela-Alacant, Jesús Murgui, qui oficie una Eucaristia a porta tancada i retransmesa per televisió.

A continuació la reduïda comitiva es dirigirà cap al castell de Santa Bàrbara on el bisbe, portant la Relíquia, beneirà a la ciutat d’Alacant. En aqueix mateix moment, entorn del migdia, redoblaran les campanes de les esglésies.

En paral·lel a la decisió de portar la relíquia a Alacant, l’Ajuntament d’Alacant ha comunicat la seua decisió de mantindre com a festiu local el 23 d’abril. Aquesta decisió es pren per a contribuir a reduir la presència de persones als carrers de la ciutat en uns moments en els quals s’està combatent la propagació del virus.