L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, ha obert hui la “Convocatòria Pública de subvencions per al desenvolupament de projectes culturals”. La dotació total pressupostària destinada a aquesta convocatòria és de 37.000 euros i les ajudes concedides aniran des dels 3.000 fins als 5.000 euros. Així mateix, el termini de presentació per a poder optar a elles es tancarà el pròxim 20 de març.

Amb aquest procés, l’Ajuntament d’Alacant té com a finalitat el suport i impuls d’iniciatives culturals no lucratives que fomenten la participació ciutadana, la divulgació de la cultura i de les arts. En general, que promoguen la recuperació del patrimoni cultural, material i immaterial, i de la identitat cultural alacantina i que ajuden a posicionar Alacant com a ciutat cultural.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha subratllat que “l’impuls dels projectes culturals crearà ocupació i aconseguirà atraure més turisme a la ciutat”. A més, l’edil ha assenyalat la “aposta que té el consistori pel creixement dels artistes d’art contemporani que porten el nom d’Alacant pel món”.

La convocatòria està dirigida a entitats privades sense ànim de lucre i a entitats privades o autònoms que realitzen activitats de caràcter cultural. Podran ser objecte de subvenció aquelles iniciatives que complementen l’oferta cultural ja existent a la nostra ciutat i que contribuïsquen a aconseguir els objectius previstos per la Regidoria de Cultura en els seus diferents àmbits d’actuació com per exemple: tallers d’escriptura, rutes teatralitzades de caràcter cultural o projectes de promoció i difusió artística, científica i cultural.

Els projectes s’executaran íntegrament entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020 i només s’admetrà la presentació d’un projecte per cada persona o entitat concurrent. A més, hauran de desenvolupar-se dins del terme municipal d’Alacant en un percentatge igual o superior al percentatge de finançament municipal obtingut, respecte al cost total del projecte.

Pots consultar totes les bases ací.