S’ha fet efectiva la signatura davant notari de l’entrada de la Generalitat en la Comunitat de Béns del Teatre Principal. L’acte, que ha tingut lloc en el Saló Blau ha comptat amb la presència de l’edil María Dolores Padilla, per part de l’Ajuntament; de la secretària autonòmica de model econòmic i finançament de la Generalitat,María José Mira; i del subdirector general del Banc Sabadell i màxim responsable en la zona aquest, Jaime Matas i de la directora de desenvolupament de negoci i control de Banc Sabadell capital, Ana Verdu.

Després de diverses reunions entre les parts, s’ha determinat que el valor de l’immoble és de 10.019.537,86 euros. La quantitat que la Generalitat aportarà a l’adquisició de part de la propietat del Principal ascendeix a tres milions d’euros, la qual cosa correspon al 29,85% de la copropietat. Les participacions seran venudes a parts iguals per l’Ajuntament d’Alacant i el Banc Sabadell.

Padilla després de la signatura ha assenyalat que «gràcies a l’acord aconseguit la Comunitat de Béns podrà cobrir íntegrament, el dèficit de 783.257,56 € que el Principal acumula en els últims anys». L’edil de Cultura ha confirmat la intenció que «en 2019 es puga dur a terme el procés per a convertir la Comunitat de Béns en Fundació».

Per a finalitzar s’ha mostrat «molt satisfeta de la rapidesa amb la qual l’Equip de Govern ha tancat un acord que portava un llarg període parat, i amb en el qual els principals beneficiaris són els alacantins»

Després de cobrir el dèficit, s’encarregarà en primer lloc un projecte tècnic per a definir les intervencions a escometre, tant externes com internes. A més la Comunitat de Béns durà a terme una important millora en les instal·lacions tècniques, per a adequar-les al moment actual.

Finalment, l’edil, ha confirmat que unes altres de les dues actuacions que l’Ajuntament considera prioritàries i que podran dur-se a terme, són la reparació de totes les butaques i cadires del Teatre, així com l’arranjament de les humitats existents.