L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha recorregut les instal·lacions d’Alacant Gastronòmica Solidària en la partida d’Aigua Amarga i ha comunicat al seu responsable, Carlos Baño, que l’Ajuntament els ha fet efectiva la subvenció de 30.000 euros promesa setmanes arrere. Aqueixa quantitat equival a l’aportació de 6.000 menús elaborats per l’entitat amb destinació a persones i famílies vulnerables.

L’alcalde, que ha estat acompanyat per la regidora d’Hostaleria i Comerç, Lidia López, ha reconegut la gran faena a favor dels més febles que està desplegant aquesta entitat humanitària per a ajudar a centenars de persones necessitades d’Alacant i província. Barcala els ha avançat que aqueixos 30.000 euros són un primer pas que serà secundat per noves col·laboracions municipals.

La Fira Alacant Gastronòmica, que anava a celebrar la seua III edició en IFA, va donar un gir transcendental davant la crisi sanitària i social per la Covid 19 i es va transformar en una organització d’ajuda que ja ha cuinat i repartit 220.580 menús, el 80 per cent d’ells per a veïns de la ciutat d’Alacant, segons confessa el portaveu d’aquest projecte, Carlos Baño. Segons les seues paraules, cada menú els costa uns 4,50 – 5 euros en elaboració.

Barcala: Estan fent una labor tremenda i motivadora

“Per tot el que hem vist – ha declarat l’alcalde després del recorregut per les instal·lacions – anirem ajudant des de l’Ajuntament successivament. Estan fent una labor tremenda, motivadora i il·lusionant. Cal veure com tots aquests voluntaris preparen cada dia uns menús amb una dignitat tremenda per a gent que el necessita realment. Es preparen menús a càrrec de xefs amb Estreles Michelín -hui estava al capdavant dels fogons Ferdinando Bernardi, del restaurant Or Bianco, de Calp-. Els menús els distribueixen a través de Creu Roja, de Càritas, d’associacions de veïns i voluntaris. S’està donant cobertura a persones sense sostre i a aquells que no compten amb mitjans per a menjar, com és el cas de famílies que s’han vist sorprengues per una difícil situació a causa de la pandèmia”.

Cuines de producció

Alacant Gastronòmica Solidària és un projecte que compta amb cuines de producció en el qual col·laboren la Cambra de Comerç d’Alacant, Diputació, Ajuntament, Turisme de la Generalitat, diverses associacions turístiques empresarials – (APHA, APEHA,LLAURA, HOSBEC, ABRECA, AEHTC, AETE, AcyRA…) – així com empreses privades alacantines i diverses Regidories de Benestar Social de municipis de la província.

Todo era Marzo

El passat 18 de desembre es va presentar en la Llibreria 80 Mons el llibre solidari “Todo era Marzo y otros relatos” que ha sigut realitzat per 14 autors i autores alacantins.

“Todo era Marzo y otros relatos” és una proposta literària que han coordinat els escriptors alacantins Paco Sanguino i Martín Sanz, una obra d’autors i autores que han participat desinteressadament per al desenvolupament d’un llibre de relats que des del sector de la cultura recolze les necessitats socials de les persones i que té per tant l’objectiu d’atendre aquelles sorgides del combat social contra la COVID-19 que afecta el conjunt del planeta.

L’objectiu d’aquest llibre de relats és dedicar el 100% dels fons de la seua venda perquè l’entitat Alacant Gastronòmica Solidària puga continuar realitzant menús per a totes aquelles famílies afectades per la pandèmia.