L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura, inicia “Panorama Las Cigarreras”, un programa de més de vint propostes culturals, entre tallers, trobades i actuacions, que tindran lloc durant els mesos de novembre i desembre en diferents espais de la zona d’influència de la EDUSI Alacant “Àrea Las Cigarreras”.

Totes aquestes activitats són gratuïtes. No obstant açò, alguns tallers i trobades tenen un nombre limitat d’assistents, per la qual cosa és necessari realitzar una inscripció prèvia, que estarà oberta fins a esgotar vacants, a través del formulari publicat en la web de la EDUSI Alacant “Àrea Las Cigarreras”:http://www.alicante.es/es/contenidos/actividades-fondos-feder-edusi-area-cigarreras

L’objectiu de la iniciativa “Panorama Les Cigarreras” és acostar la cultura als veïns de la zona de l’antiga Fàbrica de Tabacs, potenciar les seues inquietuds culturals i crear espais de proximitat que faciliten el desenvolupament d’aquestes.

Per a açò, aquest programa pretén crear una xarxa social activa i participativa que promoga la realització d’activitats culturals en espais oberts i en desús en els propis barris i generar un sentiment de pertinença a aquesta plataforma cultural entre els veïns.

Com a resultat de les diferents Taules de Treball i de Participació Ciutadana en el marc de les operacions de la EDUSI Alacant “Àrea Las Cigarerras”, les activitats proposades estan englobades en quatre àrees: Art Urbà, Escola i Barri, Espais Intergeneracionals i Espais Naturals.

Aquest projecte s’emmarca en les accions socials que proposa la línia 11 de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat (EDUSI), que cofinança el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Operatiu d’atenció social per a persones en situació de risc social per a la programació 2014-2020. “Una manera de fer Europa”.