Divendres que ve 16 de novembre la Regidoria de Cultura a través del seu Departament de Memòria Històrica i Democràtica, inaugura l’exposició «Alacant en Guerra» en el Centre Social Comunitari Felicitat Sánchez, dins dels actes del 80 aniversari del Bombardeig del Mercat Central d’Alacant el 25 de maig de 1938.

Padilla està convençuda que «es tracta d’una nova oportunitat, després de l’èxit de l’exposició en El Portalet, de conèixer de primera mà l’horror viscut durant aquells anys».

A través d’aquesta exposició es narra la història d’Alacant que ja estava en guerra i va haver d’adaptar-se a està nova situació de fam, terror i mort. La construcció dels refugis de Guerra subterranis va ser una obra titànica promoguda per l’Ajuntament i que va salvar milers de vides humanes. Avui, a més, s’ha convertit en un conjunt patrimonial dels més importants d’Europa amb més de 90 refugis inventariats.

La mostra, que podrà visitar-se fins al 3 de desembre, arreplega de manera succinta el que va ser Alacant immediatament abans d’esclatar la guerra, com es va organitzar la població davant els bombardejos amb la construcció dels refugis, què va ocórrer i on van ser els alacantins al capdavant i, finalment, com van ser els bombardejos d’Alacant.

Coincidint amb la inauguració, el grup TEADA presenta l’obra «Dins d’una hora», representació commemorativa de l’aniversari del bombardeig. L’entrada és lliure, però necessària la recollida de la invitació en el propi centre.

Prèviament, el dijous 15 a les 18 hores, tindrà lloc la conferència “La Memòria de la Guerra i els seus recursos culturals” que té com a objectiu donar a conèixer no solament el treball del Departament de Memòria Històrica i Democràtica de l’Ajuntament d’Alacant, sinó també fer veure el potencial que com a recurs cultural, turístic i educatiu tenen els elements patrimonials de la Memòria (refugis anti-aeris, Junquera, defenses anti-aèries, espais memorístics com el port, la britànica, l’antic reformatori, etc.).