La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant va inaugurar l’exposició ‘(contra)Cultura Fanzine’ en Les Cigarreras, una mostra que tracta de visibilitzar a diversos artistes que estan vinculats a la ciutat d’Alacant i que han treballat activament en projectes, accions i llocs de cultura alternativa, també dita: contracultura.

L’exhibició, present fins al 8 de febrer, parla d’una cultura que naix al marge del mercat i dels mitjans de formació de masses, i que a vegades persisteix, muta i evoluciona cap a moviments socials més majoritaris i complexos. El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha indicat que «aquesta exposició naix de la unió d’artistes de diferents àmbits de la creació i té la intenció de traure els fanzines del circuit ‘underground’ per a acostar-los a un públic més general».

A més, l’Ajuntament ha organitzat, aquest dissabte 21 de desembre a les 18 hores en la Caixa Blanca de les Cigarreras, una visita guiada a l’exposició amb la finalitat de poder explicar a tots els assistents el concepte de Contracultura. Després de la visita guiada es durà a terme un taller destinat tant als xiquets com als seus acompanyants.

Tot aqueix entorn ha creat un moviment d’artistes emergents que per diferents motius han triat mitjans alternatius per a expressar-se. Un d’ells és el fanzine, una expressió personal i col·lectiva en la qual els creadors bolquen lliurement el seu art.

Així mateix, l’edil de Cultura també ha ressaltat la importància del Centre Cultural Les Cigarreras ja que «s’ha convertit en un espai referent capaç de promoure la cultura alternativa i difondre l’art contemporani a Alacant».

La nostra ciutat compta amb un moviment alternatiu molt actiu. Per això, amb aquesta exposició des de l’Ajuntament es busca «donar visibilitat a aqueixa realitat que moltes vegades s’amaga a les ciutats i que pel seu caràcter caòtic acaba desapareixent», ha assenyalat el regidor.

Horaris

De dimarts a dissabte, de 10 a 21.30 hores. Accés lliure.

Tancat: diumenges, dilluns i festius.

El dissabte 21 de desembre hi haurà un taller familiar i una visita guiada.