L’Ajuntament d’Alacant inaugurarà l’exposició fotogràfica «A la hora, en el lugar (2008-2013)» en el Hall de Sèneca

L’Ajuntament d’Alacant inaugurarà l’exposició fotogràfica «A la hora, en el lugar (2008-2013)» en el Hall de Sèneca

L’exposició fotogràfica, organitzada pel Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme i Fundació Víctimes del Terrorisme, que compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i Galeria Pilar Serra, podrà visitar-se des del dissabte 29 de desembre a les 11 hores fins al 27 de gener de 2019 al hall de l’antiga estació d’autobusos.

La mostra, de caràcter històric i documental, retrata l’escenari “A la hora y en el lugar” on un esdeveniment tràgic ha deixat una ferida permanent.

Eduardo Nave, comissari de l’exposició, es desplaça fins a aquells enclavaments on l’organització terrorista ETA ha comés un atemptat des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat i se sotmet a la naturalesa dels fets perpetrats. El mateix dia, a l’hora exacta, ingressa en l’escena precisa i realitza una presa fotogràfica.

Realitzat al llarg de cinc anys (2008-2013), el projecte està compost per fotografies, titulars de premsa, transcripcions de radi, coordenades espacials, així com enregistraments de vídeo i àudio de cada escenari. Exposada per primera vegada, es tracta d’una mostra en la qual tant l’obra, com el disseny expositiu i el seu enfocament conceptual, estan en perfecte diàleg i sintonia.

Una exposició que posa l’èmfasi en l’escolta i el reconeixement de la memòria individual i col·lectiva però també en el treball de camp i de documentació realitzat pel mateix autor. D’ací el seu caràcter d’arxiu, de registre, de record i de document històric.

Nave ens convida a reflexionar sobre el mutisme i la mutilació que pateix l’individu i el seu entorn a partir de referències històriques. Sens dubte el conjunt de la seua obra immortalitza el símptoma en la imatge i convoca la urgència de l’escolta, ampliant així l’experiència emocional de les seues fotografies.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X