L’Ajuntament d’Alacant ha activat una aplicació, creada per l’empresa Hiberus, que servirà per a posar en contacte als veïns que necessiten ajuda per a afrontar els problemes derivats de la crisi del Covid 19 a la nostra ciutat amb els voluntaris que estan disposats a solidaritzar-se en aquests moments crítics i col·laborar amb els més necessitats o amb els ciutadans que, per la seua edat o limitacions, no poden valdre’s per si mateixos per a satisfer les seues necessitats més bàsiques.

”JuntosAlicante”, nom amb el qual han batejat aquesta aplicació, “servirà per a canalitzar els oferiments solidaris dels milers de veïns de la nostra ciutat, que ja estan demostrant la seua disposició a ajudar a altres veïns en qüestions tan bàsiques com comprar-los aliments, baixar-los el fem o anar a la farmàcia a adquirir les medicines que necessiten”, ha explicat l’alcalde, Luis Barcala, en la presentació d’aquesta aplicació solidària a la qual s’accedeix a través de www.juntosalicante.es i que no cal descarregar.

“Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Alacant posa a la disposició dels seus veïns un instrument que farà possible que la col·laboració i ajuda dels quals, per les seues condicions de joventut o fortalesa física estan disposats a oferir als seus veïns o a altres persones del seu entorn, es canalitze de manera adequada i segura i la reben aquells que estan demandant aqueix suport”, explica l’alcalde Barcala.

“L’Ajuntament d’Alacant ha detectat, a través dels oferiments que s’estan fent en xarxes socials o amb la simple col·locació de cartells en portals i zones comunitàries, que existeix un gran nombre de persones que en aquests moments difícils estan disposats a tirar una mà als nostres majors, que han de protegir-se especialment davant el Covid 19, o a qualsevol altra persona que per les seues limitacions no és capaç de cobrir les seues necessitats més bàsiques i aquesta aplicació ens ajudarà a canalitzar d’una forma segura, fiable i més efectiva aqueixa ona de solidaritat que s’està desplegant als carrers de la nostra ciutat i a la qual nosaltres volem secundar de la forma més efectiva possible”, apunta el primer edil.

L’aplicació, ha explicat l’alcalde, “està disponible a través d’internet en www.juntosalicante.es i està dotada d’un sistema de geolocalització que servirà per a situar en el mapa les peticions d’ajuda perquè puguen ser ateses pels voluntaris més pròxims a l’habitatge que sol·licita el suport”.

També es podrà accedir a ella a través del telèfon gratuït 900 700 118, on un operador prendrà les dades de la persona que necessite l’ajuda i emplenarà la informació de les persones que necessiten suport per a intentar cobrir la petició sol·licitada amb els voluntaris inscrits en el sistema.

El funcionament d’aquesta aplicació és molt simple i només fa falta registrar-se aportant dades bàsiques com el domicili o el número de telèfon, la veracitat del qual serà comprovada, i indicar si es busca oferir ajuda o, per contra, se sol·licita. Immediatament s’obrirà un desplegable per a indicar quines són les necessitats de l’usuari o quin tipus d’assistència pot proporcionar-se.

En aquest projecte col·laboren 5 serveis municipals coordinats per la regidoria d’Innovació i Noves Tecnologies que realitza la implementació de l’aplicació en la web municipal. Participen activament en el seu desenvolupament les àrees de Presidència, Atenció a la Ciutadania, Acció Social i Voluntariat.