La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant ha obert la convocatòria per a seleccionar els projectes de teatre, circ i dansa que participaran en l’edició 2019 de “Alacant a Escena”.

El termini de recepció de sol·licituds finalitza el pròxim 6 de maig, i podran presentar-se tant companyies professionals de creació recent o en vies de consolidació, com a artistes escènics que decidisquen posar en marxa un projecte de producció.

La regidor de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha explicat que l’objectiu de la mostra és “continuar promocionant i donant suport a la creació i producció escènica d’espectacles inèdits realitzats per col·lectius que busquen la professionalització”.

Els projectes seleccionats seran contractats per a la seua representació en la mostra, que se celebrarà en la primera quinzena d’octubre d’aquest mateix any. En aqueix sentit, Padilla ha assenyalat que un dels requisits per a participar en el certamen és tindre “menys de tres anys d’activitat professional i un màxim de tres muntatges professionals estrenats”.

El comité de selecció de la mostra tindrà en compte aspectes com l’interés estètic, el grau d’innovació o el risc de la producció, així com el foment de nous públics o que el projecte corresponga amb una autoria viva valenciana.

Com expliquen les bases del certamen, l’Ajuntament d’Alacant facilitarà als projectes seleccionats la infraestructura bàsica i el suport tècnic propi dels llocs disposats per a representar les obres. Així mateix, es contractarà a les companyies o artistes seleccionats per un import de 3.500 euros.