El Castell de Santa Bàrbara acull aquests dies el programa A la Llum del Castell – Primavera que inclou diverses actuacions musicals, una exposició temporal a la Sala Taverna, totes elles propostes que permeten al públic assistent explorar els diversos espais d’aquest singular equipament.

En aquest cas, la regidor María Dolores Padilla presenta com a novetat en la programació un xicotet cicle de Teatre Familiar en l’Aljub Renaixentista. En concret, la participació en aquestes activitats del 14 d’abril i 12 de maig és de caràcter gratuït i requereixen la inscripció prèvia dels participants, per la qual cosa s’ha obert el període d’inscripció telemàtica en la web municipal.

Per primera vegada, el portón de l’Aljub obri les seues portes per a acollir dues propostes culturals de les quals poden gaudir els més xicotets, en un xicotet format molt cuidat, concorde a les instal·lacions en les quals es desenvolupen les actuacions. Donada la situació de l’aljub i la seua especial accessibilitat, es recomana aquesta activitat per a públic d’almenys 4 anys, acompanyats de les seues famílies.

En concret el 14 d’abril l’Aljub acollirà dues passades (a les 12 la versió en castellà i a les 13 en valencià) de Pedra a Pedra de la Companyia Tian Gombau. L’home Dibuixat. Aquesta obra compta amb més de 1.600 representacions realitzades en 40 països de quatre continents i ha rebut un total de 19 premis, set d’ells nacionals i 12 internacionals, així com una nominació als Premis Max.

L’altra cita de teatre familiar serà el 12 de maig, quan la Companyia A la Sombrita present “Un Trosset de Lluna”, també en dues passades ( a les 11 i a les 13 hores, totes dues en castellà). Es tracta d’un espectacle de Teatre d’Ombres Contemporànies ideat per José-Diego Ramírez, sobre la base d’una adaptació del famós conte de Michael Grejniec A què sap la lluna?.

En tots dos casos, l’entrada és gratuïta limitada a l’aforament de Sala, això sí, amb inscripció prèvia a través de la web https://www.castillosantabarbara.es

Aquests actes s’emmarquen dins de la programació A la Llum del Castell que es ve desenvolupant des de febrer en els diferents espais del Castell de Santa Bàrbara (Aljub, Sala Taberna, Saló Felip II, Plaza d’Armes), amb la finalitat de desestacionalizar la programació cultural d’aquest.

Per a accedir al Castell de Santa Bàrbara, donat l’espai limitat d’aparcament i l’accés restringit exclusivament a vehicles particulars i minibusos, es recomana l’ús d’ascensor, al qual es pot accedir des de l’Avinguda Juan Baptista Lafora enfront de la platja del Postiguet, amb un cost per persona de 2’70 euros per viatge de pujada i baixada.