L’Ajuntament d’Alacant presenta el nou programa formatiu i d’activitats del Centre de Recursos de Consum (CERCA), que ha organitzat de manera presencial i gratuïta la regidoria de Comerç, Consum i Mercats, oferint tallers pràctics, cursos, activitats, visites i xarrades, amb places limitades, aforaments reduïts amb mesures anticovid, i la inscripció de les quals està oberta fins al huit d’octubre i es pot realitzar a través del mail cerca@alicante.es .

El programa proposa activitats i cursos que s’impartiran d’octubre a desembre, en horari de matins, i que estaran dividits en blocs de continguts com ara Alimentació Saludable, Exercici Físic, Noves Tecnologies, Formació de Consum i Habitatge, entre altres iniciatives.

L’edil de Comerç i Consum, Lidia López, ha posat en valor l’àmplia oferta formativa de cursos que s’ofereixen amb totes les mesures anticovid i grups limitats en CERCA i ha animat a participar i inscriure’s, destacant que “sempre té una gran demanda i èxit, i estan dirigits a promocionar i fomentar hàbits saludables, formació en noves tecnologies, de consum per a estar ben informats, activitat física i exercici fomentant un consum responsable, saludable i sostenible”.

L’objectiu d’aquestes activitats és oferir al públic adult una formació d’oci, amb activitats divertides, dinàmiques, participatives, però que inclouen una formació per al consumidor de salut, perquè el ciutadà estiga més formats, i promocionar mitjançant cursos, tallers, xarrades i altres recursos formatius a totes les persones interessades en els temes de consum.

Cursos i tallers

La programació d’oci formatiu donarà inici a l’octubre i s’impartiran amb un màxim de 12 alumnes en cada torn, a la sala d’informàtica de l’A prop, durant els matins.

Els Tallers de Consum s’impartirà en el format de Modalitat Assessoria Pràctica, amb maneig individual dels ordinadors, i de manera pràctica buscant casos reals, pàgines amb informació, organismes involucrats.

Està previst en l’oferta oferir diferents xarrades i jornades que tractaran sobre: ‘Habitatge: tràmits en l’adquisició o el lloguer’, ‘Assegurances: Quins drets tens com a consumidor?’, ‘Compres en Internet: consells perquè no t’enganyen’, ‘Adquisició de productes tecnològics (telèfon intel·ligent, tauleta i ordinador): Quin compre si no entenc?’, ‘Consells pràctics sobre el black Friday’, i Relacions en línia: videollamadas i videoconferències.

Així mateix en el bloc sobre Noves Tecnologies l’objectiu és formar als ciutadans en el seu ús per a les seues accions de consum, d’una manera molt pràctica, a través de l’ordinador o del mòbil per a aconseguir ser capaços de realitzar la compra en un supermercat, adquirir productes a través del comerç electrònic i realitzar gestions vàries. Les xarrades seran sobre Curs bàsic d’informàtica i de l’ús dels mòbils.

Finalment, s’ofereix el Programa d’Hàbits Saludables, amb el Taller de cuina saludable “LA NOSTRA CUINA”, que porta realitzant-se amb molt bona acceptació en l’A prop des de fa mes de 12 anys i és un punt de reunió dels consumidors interessats en la cuina i l’alimentació saludable. En el taller es cuinaran receptes senzilles i aprendran hàbits saludables.

En el bloc d’Exercici Físic es troba Camina, comparteix i viu !!!, creant un grup per a caminar, aprendre i conéixer sobre Alacant. L’activitat consisteix a recórrer caminant diferents rutes, culturals, comercials o paisatgístiques d’Alacant.

L’autoestima és un dels temes que es tractaran enguany dins de la programació. El taller “Buida la teua motxilla. Activitat de coaching per a donar pautes de comportament per a portar una vida mes saludables tant física com mentalment, amb receptes, consells i curiositats. Buida la teua motxilla i torna a recarregar-la positivament.

Inscripció en els cursos

El termini d’inscripció està obert perquè els interessats puguen participar de manera gratuïta en les activitats d’oci formatiu del centre. Les inscripcions es poden realitzar presencialment en CERCA o via email, en l’adreça cerca@alicante.es

El centre A prop és un servei públic municipal situat en els baixos del Mercat Central, concretament a la cantonada del carrer Calderón de la Barca amb la de Balmes -telèfon 965.14.52.94-.CERCA presta els seus serveis a diferents col·lectius, des dels joves consumidors a través dels seus centres educatius, fins als consumidors de la tercera edat, passant per col·lectius desfavorits, associacions de consumidors i de comerciants, entre altres.

Inscripció obligatòria en: cerca@alicante.es o 965145294