L’Ajuntament d’Alacant entra a participar, per primera vegada, en la Fira Alacant Gastronòmica – II Trobada de l’estil de vida mediterrani, que es desenvoluparà en la Institució Firal Alacantina (IFA), del 22 al 25 de febrer.

El Consistori, a través de les regidories d’Hostaleria i Comerç, dirigida per Marisa Gayo, i de Turisme, liderada per Mari Carmen d’Espanya, desplegarà en la fira un estand de 80 metres quadrats, en el qual també estaran presents les associacions professionals d’hostalers APEHA i LLAURA.

Alacant Gastronòmica té previst congregar a més de 150 expositors, que mostraran al públic i a professionals del sector diferents especialitats gastronòmiques de la província, denominacions d’origen, marques de qualitat, productes de la terra, a més d’altres ecològics i artesanals, vins, begudes típiques, equipaments i serveis, entre altres propostes. La fira inclourà entre els seus esdeveniments demostracions culinàries, tastos de vins, tallers per a escolars, degustacions i venda de productes, entre altres.

Les regidories d’Hostaleria, Comerç i de Turisme comptaran en l’estand de l’Ajuntament amb activitats pròpies, entre les quals hi haurà presentacions i “xou cooking”, és a dir cuinat de plats en directe. La potenciació de les marques Alacant Ciutat de l’Arròs i Alacant capital gastronòmica del Mediterrani 2019 serà una altra de les finalitats d’aquesta trobada firal.

La Fira Alacant Gastronòmica – II Trobada de l’estil de vida mediterrani és una nova oportunitat de l’Ajuntament per a promocionar a la ciutat com a destinació turística d’avantguarda. Gràcies a la col·laboració de totes dues regidories amb les agrupacions LLAURA (Associació de Restaurants d’Alacant) i APEHA (Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant), la fira serà aprofitada, a més, com a plataforma per a divulgar sabors, esdeveniments saludables i una alimentació sana basada en productes de la terra i el mar.

Alacant Gastronòmica segueix en el calendari a dues fira de nivell mundial en les quals Alacant ha estat present: FITUR i la Cimera Internacional Madrid Fusió.

Alacant Gastronòmica està impulsada per Diputació, Cambra de Comerç i IFA, amb suport de la Generalitat.