La regidoria de Cultura, ha presentat una nova edició del programa «Alacant a Escena», que compleix tres anys, des de l’any 2017 a partir de la qual aquest programa va canviar la seua finalitat per a proposar la seua conversió en una plataforma d’exhibició de muntatges emergents inèdits amb vocació professional seleccionats des del relacionat concurs anual de projectes de producció de teatre, dansa i circ al costat d’espectacles de grups professionals amb producció escènica alacantina ja estrenats però no representats encara en cap programació cultural de la ciutat d’Alacant.

En aquesta edició, que tindrà lloc de l’1 al 6 d’octubre, la programació consta de les tres estrenes dels muntatges seleccionats en el Concurs de projectes de producció Alacant a Escena que es representaren en Caixa Negra del Centre Cultural Cigarreras i en l’espai públic del Mercat Central i de tres espectacles que es representen per primera vegada a Alacant i que formaren part de la programació de temporada det Teatre Arniches i del Teatre Principal (un d’ells, estrena de la segona Residència Teatral José Estruch).

A més, la Mostra s’obrirà amb el plantejament d’un debat públic en Caixa Negra que, a partir de comptar i conéixer la trajectòria de producció i exhibició de tres muntatges donats suport des d’Alacant a Escena, debatrà l’estat de la qüestió del sector professional vinculat a la dansa,el teatre i el circ a la nostra ciutat i a la província. La trobada estarà moderada per Iván Jiménez, i comptarà amb la participació de David Consuegra i Elena Ludwing (ACROBÀCIA MINIMA), Sara Ruiz i Blanca Escobar (TRASPASSAR-TE) i Carlos Peñalver i Federica Fasano (OVER&OUT).

L’edil de Cultura ha manifestat que «Alacant a Escena es tracta d’un dels programes més consolidats de la regidoria, que ens permet obrir la temporada de tardor amb grans muntatges escènics. Tot això és possible gràcies a la col·laboració tant de la Diputació d’Alacant com de la Conselleria de Cultura”.

Programa:

  • Dimecres 2 d’octubre a les 20 hores en Les Cigarreras. ”Quan els ocells volen» de la companyia Over & Out: Accés per invitació fins a esgotar existències. Recollida en Centre Cultural Cigarreras (+info 965206674) o des d’https://alicantesociocultural.eventbrite.es a partir del divendres 27 de setembre.
  • Dijous 3 d’octubre a les 20 hores en Les Cigarreras. “Dr.Gin Dobre” de la compañia Jordini: Accés per invitació fins a esgotar existències. Recollida en Centre Cultural Cigarreras (+info 965206674) o des d’https://alicantesociocultural.eventbrite.es a partir del divendres 27 de setembre.
  • Divendres 4 d’octubre a les 20.30 en el Teatre Principal. “Totes les nits d’un home dormit ” de la companyia Harmònic Imparella: Venda d’entrades en taquilla del Teatre Principal o des de www.teatroprincipalalicante / instanticket.es (+info: 965202380). Descomptes habituals.
  • Dissabte 5 d’octubre a les 20 hores en el Teatre Arniches. “ANTÍGONA ” de la companyia Ferroviària: Venda d’entrades en taquilla del Teatre Arniches o des d’instanticket.es (+info 965206674). Descomptes habituals.
  • Dissabte 5 d’octubre a les 12 hores en el Mercat Central. “ESPAVILA’T” de la companyia Acompricones: Accés lliure. Espectacle de circ de carrer en el Mercat Central i el seu entorn
  • Diumenge 6 d’octubre a les 19 hores en el Teatre Principal. “Yolo, You Only ” de la companyia Lucas Escobedo: Venda d’entrades en taquilla del Teatre Principal o des de www.teatroprincipalalicante / instanticket.es (+info: 965202380). Descomptes habituals.