La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Israel Cortés, ha anunciat la posada en marxa de la nova programació de ‘Senderes de Primavera’ que se celebraran en cap de setmana entre els mesos de març i juny. La novetat d’aquesta edició seran les senderes vespertines per a veure la posta del sol sobre la badia d’Alacant amb recorreguts per la Serra Grosa i la serra de Colmenares.
Israel Cortés ha explicat que “tots els itineraris programats estan inclosos en la Xarxa de Senderes Urbanes d’Alacant i que com a novetat s’afigen dues rutes: la sendera vespertina per la Serra Grossa, amb unes espectaculars vistes del Cap de l’Horta, la badia i Alacant i, per una altra costat, una ‘marxa’ d’uns 8 o 10 quilòmetres que transcorre per l’alacantí paratge del Porquetfins a la serra dels Colmenares, oferint unes perspectives diferents de la ciutat d’Alacant, el litoral i la zona rural del seu entorn, tot això amb un al·licient afegit que és el realitzar l’últim traçat d’aquesta ruta en fosquejar, en la qual s’equiparà amb llanternes al públic participant per a concloure l’itinerari”.
Arbres singulars
Cortés ha destacat que es reforçarà l’itinerari de ‘Passejos i arbres singulars’ a causa de la seua gran demanda pel que es realitzarà dues vegades dins de la programació de ‘Senderes de Primavera’ 2019, un de demà i un altre de vesprada, ja que es presenta com una ‘sendera de ciutat’.
Aquest recorregut pels arbres monumentals és el més demandat ja que desperta gran interés entre la ciutadania i els turistes que ens visiten, entre altres coses, pel port i característiques dels ficus centenaris que trobem en les places i parcs del centre tradicional d’Alacant” ha afegit.
L’edil ha ressaltat que a més de ser una activitat saludable i que permet un millor coneixement de l’entorn, aquest tipus d’itineraris ambientals són un gran al·licient com a alternativa de turisme mediambiental a Alacant, que és molt benvolgut pel turista internacional i, especialment, del nord d’Europa, que cada vegada cerca més un ‘turisme actiu’, en el qual s’enclava perfectament aquest tipus d’iniciatives de senderes.
La programació s’inicia el 17 de març amb aquesta sendera d’arbres singulars pel centre tradicional i seguirà amb els de: Muntanya Orgegia el 31 de març, Muntanya Benacantil el 14 d’abril, Parc El Morant el 28 d’abril, Arbres singulars l’11 de maig, Serres Sant Julián i Serra Grossa el 25 de maig i El Porquet i Sierra de Colmenares el 8 de juny.
En la present edició es combinen recorreguts els diumenges al matí al març i abril a partir de les 11 hores, amb uns altres de dissabte a la vesprada des de les 18 hores al maig i juny, adequant-los a les hores de llum solar, durada de l’itinerari i temperatures estimades de l’època en què es desenvoluparan.
Inscripció
Per a poder participar, els interessats pot inscriure’s a partir del 4 de març en ‘Senderes de Primavera’ en la web municipal http://www.alicante.es/es/contenidos/red-senderos-urbanos, a través del correu electrònic ceam.benacantil@alicante-ayto.es o trucant al telèfon 965 96 00 34 de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, amb un màxim de quatre persones per sol·licitud aportant nom, DNI, email i/o telèfon de contacte. Els menors hauran d’anar acompanyats pels seus pares o tutors legals i seguir les recomanacions.