La regidor de Turisme i responsable de l’Àrea LGTBI de l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha presentat aquest matí la setmana de l’Orgull d’Alacant 2020, que arrancarà dilluns que ve 13 de juliol amb l’acte institucional en el Saló Blau del Consistori, i conclourà el dissabte dia 18 amb l’actuació del guanyador del concurs de Transformar-te. La setmana LGTBI compte amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat, les associacions Alacant Entén, Entenem, Festival de cinema d’Alacant, Transformar-te, Alroa i diferents locals de la ciutat.

L’edil de Turisme, ha assenyalat que “malgrat ser un any marcat per la pandèmia en la nostra agenda no podia faltar una setmana tan assenyalada per a nosaltres, la setmana de l’Orgull 2020”. “Tots les activitats estaran marcades per la seguretat. Per a nosaltres el més important en aquests moments és que qualsevol activitat o esdeveniment que es faça a la nostra ciutat adquirisca el compromís de complir els requisits higienicosanitaris delimitats pel Ministeri de Sanitat, per l’Institut per a la Qualitat Turística d’Espanya (Icte) i per Turisme Comunitat Valenciana per a evitar la propagació del coronavirus, per això cada acte serà supervisat amb les mesures del distintiu Alacant Segura”.

Mari Carmen Sánchez ha reivindicat que “tant de bo un dia no siga necessari celebrar aquesta setmana però d’antuvi és imprescindible, ja que hem de continuar avançant en drets i oportunitats, en respecte i en igualtat, per a aconseguir així ser una societat millor, on tots sumem”, al mateix temps que ha ressaltat que «Alacant és una ciutat oberta i inclusiva on alacantins i turistes són benvinguts estimen a qui estimen».

A més de la programació oficial, es realitzaran diferents iniciatives durant tota la setmana. Entre les quals destaquen els punts de lectura LGTBI en diferents llibreries de la ciutat, la instal·lació un photocall en l’oficina de turisme de la Platja de Sant Joan enllaçat amb un sorteig per a totes les fotos pujades en RR.SS amb el hastag #AlicanteConOrgullo, el guanyador serà agraciat amb un sopar per a 2 persones, posant així en valor l’oferta gastronòmica de la ciutat.

D’altra banda, des del Patronat Municipal de Turisme s’han realitzat diferents vídeos per a promoure el turisme LGTBI en RR.SS. A més, d’ampliar-se la web de turisme amb una pestanya especifica de Turisme LGTBI. La setmana es reforçarà amb merchandaising de la marca Turisme LGTBIQ+, a més d’instal·lar-se diferents elements decoratius al carrer Girona.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS #Alacant amb Orgull 2020

DILLUNS 13 DE JULIOL

11h.- Acte institucional en el Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant.

19.00 h Vídeo Tutorial Maquillatge Drag Violette Carson

Streaming en directe.

 

DIMARTS 14 DE JULIOL

19:00h- Xarrada- col·loqui literatura LGTBI. Porta Ferrisa.

 

DIMECRES 15 DE JULIOL

19:00h- Xarrada- col·loqui dones LTB. Porta Ferrisa.

 

DIJOUS 16 DE JULIOL

19:00h- Xarrada-col·loqui empre i transsexualitat. Porta Ferrisa.

 

DIVENDRES 17 DE JULIOL

18.00 h Programa de Ràdio LGTBI en directe (Restaurant Sotaterra Barri antic).

20.00 h Selecció Curtmetratge de la secció oficial LGTBI Festival de Cinema Alacant

(Casa de la Música Cigarreras).

21.30 h Concert DJ Jes i Clara Saval Violinista Música Electrònica (Concha de l’Esplanada).

 

DISSABTE 18 DE JULIOL

21.00 h Espectacle Guanyador de Transformar-te i Cantant Sandra Bruman (Concha de l’Esplanada).