L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la vicealcaldessa i regidora de Turisme, Mari Carmen Sánchez, i el regidor de Cultura, Antonio Manresa van presentar en Fitur, els espais culturals més importants i les exposicions estrela per a la Llotja en 2020, que tindrà en les peces de Llec i en Andy Warhol els seus principals exponents. Durant la presentació han estat acompanyats per Jesús Rodríguez, Director Arthemisia España, responsable del muntatge de totes dues exposicions.

«La Sala d’exposicions de la Llotja, després de l’èxit de les mostres de Van Gogh i Titanic, torna en 2020 a apostar per les grans exposicions, que estem convençuts que tornaran a atraure al gran públic a una de les nostres sales més importants», ha destacat Barcala.

L’Alcalde ha volgut assenyalar que «la cultura és un eix fonamental, és el que et permet fer el salt de qualitat en tots els sentits, i per això apostem per una oferta cultural potent per a l’atracció de visitants».

Mari Carmen Sánchez ha ressaltat a més que Alacant compta a més «amb una joia de l’art contemporani com és el MACA, convertit en un referent cultural de la nostra ciutat, i que enguany ha tornat a batre rècord de visitants», «l’excel·lent qualitat de les seues col·leccions permanents, les seues exposicions temporals, així com les seues activitats per a tots els públics, són els seus pilars fonamentals per a la cultura i com a referents per al turisme».

Durant la presentació, s’ha mostrat un vídeo promocional creat per la regidoria de Cultura entorn dels seus espais més importants, com el Castell de Santa Bàrbara, la Llotja del Peix, el Museu d’Art Contemporani, el Teatre Principal o el Centre Cultural Les Cigarreras.

Manresa ha assenyalat que “Alacant compta amb espais i una programació cultural molt completa amb presència de les propostes de grups i entitats locals, a més de propostes de primer ordre a nivell nacional punt en teatre, pintura i escultura, i altres formes d’expressió culturals que van dels clàssics a les avantguardes”.

Noves produccions

La productora d’exposicions Arthemisia consolida la seua presència a Espanya desembarcant, en aquest 2020, a Alacant, en la Llotja del Peix. La signatura italiana, especialista en l’organització de mostres temporals té 20 anys d’experiència, havent dut a terme més de 700 exposicions, amb més de 52.000 obres exposades i més de 60 milions de visitants.

Arthemisia va arribar a Espanya a l’octubre de 2015 amb una retrospectiva de Kandisky i des de llavors ha anat ampliant la seua presència no sols a Espanya i Itàlia, també a Portugal i els Estats Units, i ha realitzat exposicions en ciutats com Hiroshima, Singapur, París o San Petesburgo.

Entre les exposicions més significatives podríem destacar les dedicades a Hopper, Escher, Rothko, Klimt, Molta o Tamara de Lempicka.

L’Ajuntament d’Alacant i Arthemisia comencen junts la seua marxa presentant a la Sala d’Exposicions Llotja del Peix, del 21 de maig al 6 de setembre de 2020 i per al públic familiar “I LOVE LEGO”, després d’haver collit un gran èxit tant a Madrid com a Gijón i Barcelona. Alacant serà la quarta ciutat espanyola a acollir aquesta exposició.

  • I LOVE LEGO

La mostra està formada per huit mons en miniatura creats amb més d’un milió de peces de LEGO. Cada any més de 100 milions de persones entre xiquets i adults gaudeixen jugant amb aquests mòduls de construcció, que s’han convertit ja en els més famosos del món.

El detallat muntatge de l’exposició és a càrrec de RomaBrick, un dels primers LUG (Llec User Group) del món. Aquesta companyia realitza diorames de Llec a nivell internacional i està formada per un equip de professionals que treballa amb un mètode únic. Les col·leccions particulars de cadascun dels seus membres han confluït en una gran col·lecció única de mòduls i peces. Aquesta confluència permet construir una sèrie de creacions summament complexes per a l’execució de les quals és imprescindible el treball en equip.

En cada instal·lació treballen enginyers i arquitectes que es fan càrrec de totes les fases de construcció: des del seu disseny amb eines arquitectòniques digitals, fins al muntatge final. Això fa possible admirar algunes de les construccions més elaborades del món, uns escenaris que semblen tindre vida pròpia: escenes de la Segona Guerra Mundial, els Fòrums Imperials, un castell inspirat en la sèrie “Joc de Trons” o una immensa ciutat amb els seus gratacels, el seu centre històric, les seues àrees recreatives i la seua estació de tren.

  • ANDY WARHOL

Al desembre, La Llotja acollirà una altra exposició produïda per Arthemisia. Aquesta vegada els protagonistes seran Warhol i uns altres importants representants del Pop-Art, corrent artístic en voga durant les dècades dels 50 i 60. Icones del Pop com Roy Lichtenstein o Rauscheberg compartiran al costat d’Andy Warhol les tres sales de la Llotja. Aquesta mostra serà la primera vegada que s’expose a Espanya ja que Arthemisia la produirà ex profeso per a Alacant.

Totes dues exposicions tindran preu d’entrada (per determinar per Arthemisia).