L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de Cultura, presenta una nova edició del Festival de Titelles d’Alacant, Festitíteres, que acudeix per 31 edició a la seua cita amb el públic interessat en aquesta forma especial de fer teatre.

En la presentació han estat presentes l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, al costat d’Alicia Garijo, directora de l´Institut Valencià de Cultura i el tècnic responsable de l’activitat, Ángel Casado.

Padilla ha volgut agrair la participació de l´Institut Valencià de Cultura i la Diputació d’Alacant en un dels esdeveniments culturals més esperats a Alacant, que «any rere any ha anat consolidant-se i atraient a un públic més fidel».

La 31 edició internacional de Festitíteres presenta un programa en el qual participen 13 grups (9 d’àmbit nacional i 4 estrangers) que realitzaran un total de 26 actuacions (15 gratuïtes i 11 de pagament) en sala tancada i a l’aire lliure, dirigides sobretot a un públic familiar, però també amb propostes per a públic juvenil/adult.

La programació, com sempre, es realitzarà en diferents espais de la ciutat amb la finalitat d’acostar les activitats als interessats i ampliar la seua projecció: Centre Cultural Cigarreras, Teatre Arniches, Centres Socials , Parcs, MACA, Castillo Stª Barbara…

En aquesta ocasió s’incorporen nous espais com l’Arxiu Municipal, Casa de Maquines,Hall Sèneca…

En l’apartat d’Activitats Paral·leles, el propòsit de les quals és fomentar la divulgació de la titella, la creació i la participació del públic a través de diferents iniciatives, s’inclouen dos tallers de construcció de titelles (Critaturalab i Titelles reciclades), dues Exposicions (Gràfica i de comerços) i la Mostra Amateur de Titelles (en la qual participen grups d’Alacant, Elda i Saix).

A més, un Jurat infantil, permetrà conèixer la valoració del programa i dels espectacles presentats al seu criteri.

La cartellera d’aquesta edició compta amb la participació grups d’àmbit nacional i internacional i també produccions locals: Alacant, València, Catalunya, Andalusia, Aragó, Madrid, Astúries Brasil, Hongria, França,… La majoria dels participants compten amb un ampli currículum i reconegut prestigi, però també hi ha espai per a propostes de noves companyies i estrenes que presenten en aquest Festival.

Des del punt de vista artístic el programa inclou diferents formes de concebre el teatre de titelles amb tècniques i estètiques diverses que abasten des de la titella tradicional (titelles de fil, ombres, guant, puppets….) als nous formats que inclouen el teatre d’objectes o la fusió de diverses arts (circ, audiovisual, música, poesia…). Destaca la importància de la música en directe en diverses de les actuacions (la gotera, Luz, Micro i punt, Juliana Notari

El pressupost del Festititeres explica, a més de l’aportació de l’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Cultura, amb el patrocini de la Diputació provincial i per primera vegada amb la implicació de l´Institut Valenciá de Cultura, que agraïm pel respatler que suposa no solament des del punt de vista econòmic, sinó també amb la cessió del Teatre Arniches.

La participació del públic fidel que, en la seua majoria (65%), mostra l’interès que desperta aquest Festitíteres i la seua aportació al panorama de les arts escèniques i del teatre familiar en la nostra ciutat des de fa més de 30 anys (el festival més antic de la ciutat).