L’Ajuntament d’Alacant programa 241 cursos en els 18 centres de majors en el període comprès entre setembre de 2018 i juny de 2019. El període d’inscripció va començar dilluns passat 4 de setembre i finalitzarà el dilluns 17. L’endemà se sortejaran les places disponibles, expliquen fonts de la Regidoria d’Acció Social que dirigeix Mari Ángeles Goitia.

El requisit per formalitzar la inscripció és ser soci d’un dels 18 centres -Montemar, Ciutat d’Assís, Divina Pastora, El Cigne, Garbinet, Sant Gabriel, Gastón Castelló, Juan XXIII, La Florida, Los Angeles, Pla-Carolinas, Platges, Rabasa, Sant Blas, Tómbola, Urbanova, Villafranqueza, Verge del Remei- i estar empadronat a Alacant. Per a això és necessari donar-se d’alta. Els requisits són tenir més de 60 anys o persones prejubiladas a partir dels 55 anys.

Una de les novetats d’aquest any és la col·laboració amb el Centre de Recursos de Consum de l’Ajuntament d’Alacant, que impartirà activitats relacionades amb els consumidors i el reciclatge de roba i complements. Al conjunt dels 241 cursos se li sumen activitats als propis centres, eixides senderistes, xerrades, setmanes culturals, mostres de teatre, esport i música, entre unes altres.

Les activitats són gratuïtes per als associats. Entre elles les hi ha d’activitats físiques -ioga, taichi, pilates, gimnàstica-, balls i danses, manualitats, arts -teatre, pintura, escriptura, corals, guitarra-, Entrena la teUa Ment, Informàtica, o ús del mòbil, entre unes altres.