La regidoria de Comerç i Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil popular, Lidia López, ha promogut un Taller educatiu infantil gratuït sobre espècies ‘Alacant un lloc especial’, que tindrà lloc el 15 i 22 de febrer, en el Centre Educatiu de Recursos de Consum -CERCA-, i està dirigit a menors d’entre 5 i 12 anys.

Aquesta és una iniciativa proposada per als més xicotets amb la qual tal com ha explicat l’edil de Comerç es pretén “introduir als xiquets en els hàbits de vida saludable, i que coneguen des d’edats primerenques les diferents opcions que existeixen per a potenciar els aliments sense utilitzar condiments artificials”.

El taller, és la primera edició que s’organitza i s’impartirà a CERCA, en horari de matí d’11.30-13.00 hores, i entre els objectius previstos es troba que una vegada realitzat pels xiquets siguen capaços de reconéixer els productes propis i que utilitat tenen en la cuina tradicional.

Des de la regidoria de Comerç han explicat que actualment la tendència és la volta a la cuina de producte de proximitat i als plats amb arrelament cultural i tradicional, i per això Lidia López ha destacat que amb activitats com aquestes s’aconsegueix “conscienciar a les famílies sobre la importància d’utilitzar les espècies que són 100% naturals i poden aportar color i sabor als plats”

El taller és teoricopràctic, i en el mateix s’explicarà i parlar sobre les espècies, la seua història i funció, centrant-se principalment en les locals per a afavorir el coneixement del nostre mitjà: timó, romer,nyora, safrà de bri. A continuació hi ha una part pràctica que és la central amb un tast a cegues on es juga amb els noms i aromes, i tots els xiquets rebran un davantal i un molinet de cristall d’espècies, i per als cinc xiquets que més encerten s’emportaran un lot d’espècies.

Les persones interessades a participar en aquest taller gratuït poden realitzar la inscripció en el mail: especiasalicante@gmail.com fins que es cobrisca l’aforament, i el contingent màxim és de 35 menors.

CERCA programa mensualment activitats de dinamització del mercat per a realitzar una aproximació als xiquets i xiquetes, que seran els usuaris de futur i en molts casos els propis prescriptores per als seus pares.

L’activitat es realitza amb la col·laboració amb l’empresa Carmencita, i s’emmarca dins de campanyes de promoció i dinamització, entre segments de mitjana edat, amb la qual s’amplien les activitats de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alacant per a acostar-nos als interessos dels xiquets i xiquetes.