La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, han rebut aquest matí a una delegació de la ciutat xinesa de Suzhou que ha arribat a la ciutat amb l’objectiu d’entaular relacions de cooperació i amistat entre totes dues regions en les àrees de turisme, cultura, art, educació, negocis i investigació. A l’acte celebrat en l’Agència Local de Desenvolupament, en l’edifici de Porta Ferrisa, també han assistit els edils d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya; Transports i Neteja, Manuel Villar; Modernització i Noves Tecnologies, Antonio Peral i altres membres de la Corporació Municipal.

La delegació xinesa està composta per representants de de diferents institucions i entitats encapçalades per Long Ling Yu, presidenta del Centre de Cultura i Art Xinesa Occident, la directora general del comité de dades culturals i històriques de Suzhou, Xie Fang, Wang Peihua representant de l’oficina de cultura, ràdio, televisió i turisme o Liu Fengqiu, cap de la divisió de promoció i educació del museu d’Inscripcions en Pedra, entre altres assistents. L’Ajuntament ha preparat un programa amb reunions tècniques en diferents àrees municipals i així com visites per a conéixer la ciutat.

Exposició

Durant el mes de novembre podrà visitar-se una exposició procedent d’aquesta ciutat xinesa en l’edifici de Porta Ferrisa, en Jorge Juan, 21 d’Alacant, en la qual es pot conéixer aspectes culturals, socials o de negoci d’aquest territori.

Suzhóu és una ciutat situada a la província de Jiangsu, en el delta del rio Yangtsé, a una hora per autopista de Shanghái, amb una població de set milions d’habitants, arribant a quasi 14 milions d’habitants en la seua àrea metropolitana. Compta amb més de 2.500 anys d’antiguitat. Els seus canals i muralles, la fan ser anomenada popularment com la “Venècia de la Xina”.

A més, en aquesta ciutat es troba el Parc Tecnològic i de la Innovació de Huaqiao, un potent enclavament econòmic de més de 24 quilòmetres quadrats on destaca la seua indústria de protecció ambiental, construcció, logística, maquinària pesant, electrònica, biofarmacia o nous materials.

Sánchez ha ressaltat en les seues paraules de benvinguda que “història, tradició, emprenedoria i gran dinamisme, són trets que uneixen a les ciutats d’Alacant i Suzhóu” i ha desitjat a la delegació una agradable estada i el desig que “puguen establir-se relacions culturals o de negoci que puguen acostar més a totes dues ciutats”.

En aquests moments Suzhóu està germanada amb més de 50 ciutats de tot el món (entre elles Venècia (Itàlia), Kíev (Rússia), Portland (Austràlia), Nago (el Japó), León (Mèxic) o Konstanz (Alemanya)), esperant que en breu Alacant siga la nova ciutat germana de Suzhóu.