L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha rebut avui, en nom de l’Ajuntament, el quadre que el pintor alcoià Luis Sanus va realitzar en directe i en tan sol 45 minuts durant el concert organitzat per la EUIPO en el ADDA el passat 9 de maig amb motiu de la celebració del Dia d’Europa.

El concert a càrrec de l’Orquestra Jove de la Unió Europea i el seu conjunt de cordes van ser la banda sonora d’un repte cultural únic que la EUIPO va encomanar a Luis Sanus amb l’objectiu de conjugar música i pintura. L’artista va ser reflectint en directe totes aquelles sensacions que la música li inspira, en un context local i europeu, per a manifestar la connexió entre tots els territoris de la Unió Europea.

Sanus va complir el repte amb escreix, demostrant el seu talent i immediatesa creativa per a plasmar dibuix i color en un gran llenç de prop de 7 metres quadrats en tan sol 45 minuts i davant la presència de més d’1.300 persones.

El pintor ha volgut cedir aquest quadre amb història a l’Ajuntament d’Alacant i la pintura passarà a formar part del Patrimoni Pictòric del Consistori.

L’alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, que va estar present durant el concert on es va pintar el llenç, va agrair a l’artista la cessió de l’obra: “Una pintura que parla d’Alacant i que parla d’Europa, de la identitat cultural europea i de la connexió entre tots els territoris europeus”.

“És, per tant, una obra d’art que simbolitza allò que som com a territori i allò al que hem d’aspirar dins d’Europa, per la qual cosa és un gran honor rebre aquest tresor artístic en l’Ajuntament”, va afegir Barcala.

Per la seua banda, el Director Executiu en funcions de la EUIPO, Christian Archambeau, va agrair a l’Ajuntament que mostre al públic aquesta obra, “posant-la a la disposició de tots els alacantins i visitants, i que simbolitza el Patrimoni Cultural de la ciutat”.

Així mateix Sanus ha expressat la “voluntat inequívocament europea d’Alacant amb aquesta obra que representa a pintors, escriptors, músics i arquitectes, entre ells alacantins com Gastón Castelló que han portat Europa al món”.