L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Cultura dirigida per María Dolores Padilla, va retre homenatge a les víctimes de la Guerra Civil espanyola en el dia del 80 aniversari de la fi de la guerra amb una ofrena d’una corona, en un acte que ha comptat amb l’assistència de tots els grups polítics municipals, el Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Manuel Alcaraz, i membres de la Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica d’Alacant.

Aquest homenatge ha tingut lloc davant el monument del Camp de Concentració que els presos deien “Camp dels Ametlers”, “on va començar una etapa molt trista de la nostra història, i els espanyols vam perdre la llibertat i la democràcia”, ha comentat Padilla.

L’acte va ser un dels actes consensuat per a realitzar, en la Comissió d’efemèrides celebrada a inicis del mes de març, i ha sigut celebrat amb l’objectiu de “recordar a les persones que van morir en la guerra i en les presons, a totes les persones de la nostra ciutat que van morir per les armes, siga com siga la seua ideologia”.

L’edil ha recordat que l’Ajuntament d’Alacant “ha complit, com no podia ser d’una altra manera, amb la legislació relativa a la Memòria Històrica, tant l’estatal com l’autonòmica, democratitzat els carrers, i hem eliminat honors i distincions a persones que no havien de tindre’ls”.

Padilla ha volgut acabar l’acte depositant una corona de llorer com a “mostra d’homenatge i respecte a tots els que van morir” durant la contesa.

Aquest acte se suma a l’ofrena floral celebrada en el port d’Alacant en memòria de l’eixida del vaixell Stanbrook, i a l’Exposició “La Guerra va acabar a Alacant” que s’inaugura aquesta setmana a la Casa de Màquines, entre altres esdeveniments organitzats per la Regidoria de Cultura a través del seu Departament de Memòria Històrica i Democràtica.