L’Ajuntament d’Alacant a través de la Regidoria de Cultura, s’uneix a la proposta de PHotoESPAÑA #PHEdesdemibalcón. Al costat d’Alacant participen altres 30 ciutats ciutats com Madrid, Salamanca, Valladolid, Santander, la Corunya, Alcobendas, Alcalá de Henares, Segòvia, Badajoz, Sevilla, Barcelona, Còrdova, Logronyo Oviedo, Vitòria – Gasteiz, La Llacuna Las Palmas Lleó, Sòria, Saragossa, Castelló, Elx, Gijón, Granada, Jaén, Melilla, Pamplona, Terol, Toledo i Vigo.

Alacant ha volgut unir-se a aquesta nova iniciativa, en la qual les ciutats acolliran durant l’estiu exposicions en balcons i finestres amb imatges dels seus respectius veïns.

La convocatòria romandrà oberta fins al 17 de maig i per a participar només serà necessari seguir el compte de PHotoESPAÑA en la xarxa social Instagram (@photoespana_), pujar les fotografies al perfil individual, afegint les etiquetes #PHEdesdemibalcón, #PHE20 i @photoespana_ i completar el registre en la web www.phe.es

Des de la posada en marxa de la convocatòria, el passat 30 de març, s’han pujat a Instagram més de 22.000 imatges i la web del festival ha registrat 10.566 participacions.

Manresa ha assenyalat que «participarem en el projecte de PhotoEspaña perquè volem reptar als ciutadans a explorar la seua capacitat creativa usant la fotografia com a llenguatge a través dels seus balcons i finestres en aquests moments de confinament».

Tal com assenyalen els organitzadors «aquestes exposicions, amb les quals es vol ‘retornar’ als ciutadans el reconeixement pel seu exemple i sacrifici en aquests moments, marcaran el tret d’eixida de les 23a edició de PHotoESPAÑA que se celebrarà durant tot l’estiu i fins a finals de setembre»

La web del festival acollirà una galeria virtual amb una selecció de les millors imatges presentades

#PHEdesdemibalcón repta als ciutadans a explorar la seua capacitat creativa usant la fotografia com a llenguatge i els balcons i finestres de les seues llars com a marcs i fonts d’inspiració per a oferir la seua particular visió d’aquesta experiència col·lectiva que ens ha tocat viure.