El Centre de Recursos de Consum (CERCA), que forma part de la Regidoria de Comerç que dirigeix Marisa Gayo, mantindrà obert fins al dia 28 de gener el seu termini d’inscripció perquè els interessats puguen participar de forma gratuïta en les activitats d’oci formatiu del centre. Les inscripcions es poden realitzar presencialment en l’A prop o via email, en l’adreça cerca@alicante.es

El centre CERCA és un servei públic municipal situat en els baixos del Mercat Central, concretament a la cantonada del carrer Calderón de la Barca amb la de Balmes -telèfon 965.14.52.94-. L’A prop presta els seus serveis a diferents col·lectius, des dels joves consumidors a través dels seus centres educatius, fins als consumidors de la tercera edat, passant per col·lectius desfavorits, associacions de consumidors i de comerciants, entre altres.

La guia formativa que ha elaborat l’A prop per a l’etapa febrer – juny engloba cursos, tallers, visites i xarrades. L’objectiu d’aquestes activitats és oferir al públic adult formació en matèria de consum i de salut perquè el ciutadà estiga més format i puga, així, exercir els seus drets amb major responsabilitat.

El centre possibilita també la formació contínua d’associacions de consumidors, empresaris, comerciants, veïns i qualsevol col·lectiu interessat en matèries de consum.

Cursos i tallers

La programació d’oci formatiu començarà el mes vinent de febrer amb cursos d’Informàtica Bàsica, avançada i ús bàsic de mòbils per a consumidors. L’objectiu d’aquests tallers és el d’iniciar en les noves tecnologies a persones que mai han utilitzat un ordinador o un telèfon mòbil. Així mateix, els assistents a aquest curs aprendran a navegar per Internet perquè puguen realitzar gestions, compres, consultar informació o manejar una xarxa social, entre altres funcions.

Els cursos d’informàtica bàsica i avançada s’impartiran els dimarts i dijous de 10 a 11.30 hores. També hi haurà un horari de vesprada de 17.30 a 19 hores.

L’autoestima és un dels temes que es tractaran enguany dins de la programació. El taller “Buida la teua motxilla. Gestió d’emocions” pretén fomentar uns hàbits de vida saludable implementant estratègies per a la bona convivència, afavorint els bons pensaments per a així tindre una ment sana. Es durà a terme els divendres durant els mesos de febrer i març.

A més, es realitzaran tallers relacionats amb el reciclatge, l’exercici de la memòria i l’esport, amb la finalitat de conscienciar sobre la importància de l’exercici físic per a la salut, fomentant la visita caminant a espais públics i culturals. Aquests tallers començaran el mes de febrer i s’aniran desenvolupant durant el temps que dure la programació oferida pel Centre.

Visites a empreses

Amb l’objectiu de donar a conéixer el funcionament de les empreses de la ciutat d’Alacant, al març es realitzaran visites guiades a l’aeroport mostrant a l’alumnat l’activitat del mateix des del punt de vista del viatger (Accés a les portes d’embarque, facturació de maletes, etc).