L’Ajuntament d’Alacant traslladarà l’escultura coneguda com el ‘Tors d’Agamenón II’ des de la Plaça de Ruperto Chapí en l’accés del Teatre Principal a la glorieta de la Albufereta situada enfront de la parròquia de Santiago. La Regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Adrián Santos, ha tret un decret pel qual s’aprova el desplaçament de la figura a la seua nova ubicació.

L’actuació s’ha assignat a la mercantil Obres i Serveis P. Selva, S.L., per un total de 10.403,12 euros i s’estima un termini d’execució de tres setmanes.

Després de rehabilitar la zona verda de la Plaça de Ruperto Chapí, l’escultura d’Agamèmnon va quedar situada dins del recorregut d’accés al Teatre Principal. Per això, el regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, considera recomanable aquesta intervenció, ja que “es pretén que el bust adquirisca un major protagonisme en un altre lloc”.

Santos ha explicat que aquest trasllat implica unes obres de demolició de la base actual, reposar el pavimiento del lloc que es retira, procedir a la instal·lació elèctrica en la seua nova ubicació i pintar la nova superfície de suport de l’estàtua.

El Tors d’Agamèmnon II és una obra de 1977 de l’escultor Carlos García Muela, que representa el tors d’aquest heroi de la mitologia grega i de la guerra de Troia.