L’Ajuntament d’Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

L’Ajuntament d’Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

La Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha vist incrementada gràcies a les noves donacions que ha rebut el consistori.
En primer lloc cal destacar un mosaic de Gastón Castelló cedit per ‘La Casa de Alcoy’ d’Alacant. El mosaic representa una mostra rellevant de l’artista alacantí i en referència a la ciutat d’Alcoi, ja que es tracta d’un mosaic sobre tres taulers de contraxapat que formen una composició en tres escenes al·lusives a la ciutat alcoiana: -d’esquerra a dreta- es representa la indústria i la confecció tèxtil, base econòmica del creixement de la ciutat; a Sant Jordi, patró de les festes alcoianes; i tres figures vestides amb vestimenta típica de les festes de ‘moros i cristians’. El donant ha estimat la valoració econòmica del mosaic en 3.600 euros.
Aquest mosaic presidia la seu d’aquesta entitat als anys huitanta. En els darrers temps havien reduït la seua activitat i les persones que formen part de la mateixa van decidir que el millor era cedir-la a la Col·lecció d’Art d’Alcoi perquè tota la ciutadania pogués gaudir d’ella. L’Ajuntament ja ha despenjat l’obra i ha procedit a la seua restauració i col·locació d’un bastidor fixe. En aquests moments està estudiant la ubicació d’aquest mosaic.
Així mateix, una vegada ha acabat l’exposició, els hereus de Miguel Oriola Soler han donat a la Col·lecció municipal d’Art l’obra titulada Retrat de 1984 de per a la seua reproducció en format llenç PhotoArt Pro Canvas de Canson Infinity de 395 de 105×105 cm. El valor econòmic estimat de l’obra és de 500 euros.
Finalment és importat destacar que dins de les donacions de l’Art de la Capitalitat, dues obres més s’han incorporat a la Col·lecció d’Art d’Alcoi, en concret es tracta de l’obra ‘Desechados’ de Miriam Barea Sanchis i ‘Cosido 1’ de Mónica Jover Calvo.
«Continuem fent gran la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi amb obres de gran valor com el mosaic de Gastón Castelló o la de Miguel Oriola, de qui fins al moment no en tenim cap. A més de seguir amb els autors de l’Art de la Capitalitat. Treballem per seguir augmentant la Col·lecció d’Art i per posar-la a l’abast de tota la ciutadania, perquè som conscients de la importància de l’art i la cultura com a desenvolupament de la societat i continuarem treballant per al seu enriquiment», ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X