Com cada any, a totes les localitats de la Comunitat Valenciana, torna la festivitat del 9 d’Octubre. Des de l’ajuntament s’està treballant per fer una celebració amb tots els elements per donar a la ciutadania, cultura, llengua, gastronomia, música, danses, informació, entreteniment, festa i tradició, entre d’altres.

La Glorieta acollirà la fira del llibre en valencià i d’artesania. Una de les novetats seran les noves casetes per als llibreters, “Des de l’ajuntament i des del Consell de Cultura volem reprendre l’essència del 9 d’Octubre, ja que és la fira del llibre en valencià, precisament per promocionar la llengua i les tradicions. La glorieta s’omplirà de cultura, de llengua, d’activitats per a grans i xiquets, de balls, de gastronomia i d’un món d’activitats per gaudir de les nostres tradicions”, explica Teresa Sanjuán, regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà, Democràcia Participativa i Transparència.

Per altra banda, i amb la intenció de donar un espai propi on es veuen complides totes les demandes que les entitats sol·liciten, estaran en l’Àgora, on disposaran d’un lloc idoni per informar de les activitats que realitzen durant tot l’any. El lloc estarà indicat de forma adequada i comptarà amb un horari adient per a les seues necessitats. Aquest espai és el que un mes després també acull la Fira Solidària.

“Continuarem comptant amb la col·laboració de les entitats solidàries de la nostra ciutat, que s’ubicaran en un espai més adequat a les seues necessitats, que és el que ells han sol·licitat per fer la Fira Solidària. Hem d’agrair la tasca que fan durant tot l’any, que podran donar a conéixer a tota la ciutadania durant aquesta celebració”, destaca Teresa Sanjuán.

L’Àgora compleix totes les peticions que les entitats han fet al llarg dels anys, resguard de les inclemències meteorològiques, serveis accessibles per a totes les persones, muntatge i desmuntatge i salvaguarda del material, entre d’altres.

Recordem també que el Consell de Cultura està treballant en aquesta commemoració i en la darrera reunió van acordar que cada entitat presentarà els seus candidats per als premis 9 d’Octubre a nivell individual i col·lectiu. Com els darrers anys, el Teatre Calderón serà l’escenari on la ciutat celebre l’acte institucional del 9 d’Octubre, on es lliuraran els premis i hi haurà un concert de la Unió Musical d’Alcoi.