«Viu l’Estiu», el programa de propostes lúdiques per als mesos de juliol, agost i principis de setembre torna a la ciutat ampliant les seues activitats i adaptant-se a la nova normalitat. Les activitats d’enguany estan obertes, és a dir, encara poden incorporar-se nous esdeveniments segons vagen passant les setmanes. Una àmplia agenda amb iniciatives tan esportives, culturals, socials, de gent gran, educatives, de joventut i telemàtiques que es podrà consultar en temps real en www.ticketalcoi.com. L’altra novetat serà que, en el lloc de l’esdeveniment, es podrà consultar a través d’un codi QR, tant el programa de l’activitat com les mesures d’aforament, que també estaran en el web ticketalcoi.com, incloent-hi reserva prèvia en el cas de ser necessària.

El mes de juliol va començar amb un renovat «Viu l’Estiu» que presenta activitats programades des de diferents regidories i entitats en benefici de la ciutadania independentment de la seua edat i necessitats lúdiques: lectura, cinema, teatre, balls, contacontes, vermut i dolçaina, esports, ioga, exposicions, pintura, jazz, música de banda i, fins i tot, activitats on-line per als que estan a casa.

El regidor de cultura, Raül Llopis, explica: «Els alcoians i les alcoianes podran gaudir aquests mesos de juliol i agost, d’unes activitats d’estiu molt àmplies en espais urbans però també en el nostre meravellós entorn, pensades per a diferents edats i també per a gaudir en família. Un calendari que anirà actualitzant-se a les circumstàncies de la nova normalitat i a les aportacions de les regidories i entitats que han participat,  i que es pot consultar en temps real en www.ticketalcoi.com. A més a més, cada una de les activitats tindrà les seues pròpies recomanacions referents a l’aforament, amb inscripció prèvia en cas de ser necessària,i les mesures sanitàries adaptant-se a l’espai d’aquesta activitat».

Llopis afegeix: «En un estiu atípic, on molts ciutadans no tindran les vacances habituals, hem volgut fer un «Viu l’Estiu» per a totes i tots, amb activitats gratuïtes adaptades a la nova realitat però sense deixar de banda el més important, passar-ho bé, gaudir, fer activitats saludables i consumir cultura,».

La primera de les activitats serà la setmana dels experiments a la Biblioteca de Tirisiti a principis de juliol, dedicada als més menuts i menudes de la ciutat per seguir amb una eixida nocturna a la Cova Juliana, cinema i una audició en l’IVAM CADA ALCOI i «Cuina de Sabors». Com sempre, les activitats apostaran per la cultura, amb música, teatre i cinema, destacant també altres propostes com Ociesport, RuralFilmFest, un itinerari teatralitzat a la font del Quinzet, una jornada d’escalada i orientació, ioga, teatre amb temàtica d’igualtat, contes i música de tota mena; de banda, dolçaina, electrònica o de jazz. I cinema que inclourà, per primera vegada, cintes clàssiques i que també projectarà pel·lícules d’animació vinculades al festival «AnimaAlcoi».

Des de la regidoria de Cultura, coordinadora del programa, es destaca que s’ha intentat adaptar el programa al màxim a la nova normalitat, amb moltes activitats a l’aire lliure però sempre amb les mesures i l’aforament adaptats als diferents espais que tenen característiques molt variades. També s’apel·la a la responsabilitat de les alcoianes i alcoians per a gaudir de «Viu l’Estiu» complint amb les mesures sanitàries personals de distanciament i mascareta per tindre un estiu divertit i sense incidències.