L’Ajuntament de Benidorm, a través de la seua Xarxa de Biblioteques, ha posat en marxa huit punts de lectura en els centres de salut i en aquells que ofereixen serveis assistencials com la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia de Foietes. Justament a aquestes últimes instal·lacions s’han desplaçat hui l’alcaldessa en funcions i regidor de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, i la titular de Benestar Social, Ángela Zaragozí, per a presentar aquesta iniciativa amb la qual “pretenem portar la lectura als llocs on aquesta activitat pot resultar més adequada per una qüestió terapèutica, o simplement pot fer més amens els temps d’espera”.
Concretament, aquests punts de lectura estan actius en els centres de salut de La Cala, Foietes, Rincón de Loix i Tomás Ortuño; la residència de la Tercera Edat; el Centre Específic de persones amb Malaltia Mental (CEEM); i les seus de Asmibe i AFA Marina Baixa.
Cadascun d’aquests punts “està compost per aproximadament un centenar d’obres, entre les quals hi ha àlbums il·lustrats, llibres de relats i narrativa curta, revistes, material audiovisual, o llibres temàtics i infantils”. Pellicer ha aclarit que “les referencia bibliogràfiques d’aquests punts de lectura estan adaptades a les característiques dels usuaris de cada centre i s’aniran renovant conforme a les demandes de cadascun d’ells”. Així, per exemple, en els centres de salut amb àrea Pediàtrica es dona prioritat a les obres de literatura infantil i juvenil.
Durant la visita d’aquest matí, l’alcaldessa en funcions ha assenyalat que “alguns residents de Foietes han sigut usuaris habituals de la nostra biblioteca, per la qual cosa sabem que són grans aficionats a la lectura que han rebut amb entusiasme aquesta iniciativa”.
Pellicer ha traslladat als usuaris de la residència i del centre de dia que “poden fer arribar al personal tècnic de la biblioteca suggeriments respecte a gèneres que volen llegir o fins i tot obres concretes per a així ajustar la progressiva renovació de fons d’aquest punt de lectura als seus gustos”. Aquest mateix personal tècnic ha informat els responsables de la residència dels recursos físics i en línia a la seua disposició en la xarxa pública de biblioteques valencianes.
A més, i fruit de la visita de hui, s’habilitarà el préstec col·lectiu a nom de la residència perquè “accedisquen a les obres que desitgen, que tinguen una tipologia de lletra més grans per a facilitar-los la lectura o fins i tot a audiollibres per a aquelles persones que volen acostar-se a la literatura però que per diferents motius presenten dificultats visuals o d’un altre tipus que els impedeixen llegir”.
Per part seua, Zaragozí ha incidit en què “des de l’Ajuntament sempre estem atents a accions que, com aquesta, poden millorar el benestar dels nostres majors, col·laborant activament amb els responsables de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia”.
A més d’aquests huit punts de lectura, des de la Xarxa de Biblioteques de Benidorm es desenvolupen altres iniciatives de foment de la lectura en diferents àmbits amb projectes com a ‘Espera llegint’, de la mà de la Regidoria de Comerç i l’editorial Bromera, o ‘La maleta viatgera’, amb la qual es dota de material a les biblioteques dels instituts de Secundària.