Amb l’objectiu que la finca recupere tot la seua esplendor, la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de El Campello, al capdavant de la qual està el propi alcalde Juanjo Berenguer, ha provisionado una partida de 175.000 euros per a redactar projectes i executar obres de millora en tanques i reixats de Vila Marco, un dels atractius turístics més destacables del municipi.

La finca rústica data de mitjan segle XIX. A principis del XX va adquirir caràcter residencial i el seu llavors propietari, René Bardin, la va dotar d’un estil modernista amb curioses influències de l’art colonial francés que la diferencien de la resta de finques que encara es conserven a la comarca.

Els seus bells jardins, d’inspiració versallesca, van ser creats a principis del segle XX sota els auspicis de René Bardin, pare del qual seria cònsol honorari de França a Alacant, amo de la finca en aquells dies. Convenientment cuidats al llarg de la seua història, han patit algunes modificacions respectant no obstant això la seua morfologia original. La zona enjardinada envolta la casa solcada per diversos passejos flanquejats per copes i pitxers d’estil classicista. Els jardins alberguen dues escultures del cèlebre artista alacantí Vicente Bañuls: «La Nit» i «La Marsellesa».

Escenari del rodatge de pel·lícules i documentals, actualment la finca està tancada al públic, i protegits els seus accessos per la deterioració dels reixats i clos principal, en el qual han fet mossa plantes i espècies arbòries de gran porte les arrels de la qual han danyat el conjunt.