Fins el mes vinent de setembre, la biblioplaya de l’Albir brinda a residents i visitants la possibilitat de gaudir de la lectura en un entorn privilegiat. Els usuaris poden consultar en línia la premsa nacional i internacional, a més de tindre accés a revistes i novel·les en una desena d’idiomes, com a neerlandés, alemany, rus, francés, noruec, anglés, italià i espanyol.
Enguany, l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ha ampliat el catàleg de literatura infantil i juvenil amb mig centenar de novel·les, còmics i coneguts títols pispa, que des de hui estan a la disposició dels usuaris. Així ho han destacat aquest matí les regidores de Presidència, Mayte García, i d’Educació, Dolores Albero, durant la visita realitzada.
La biblioplaya disposa també d’ordinadors portàtils, wifi gratuït i una selecció de jocs de taula. L’horari d’atenció és, de dimarts a diumenge, de 10 a 13.30 i de 17 a 20.30 hores. A més, a les vesprades, de 18 a 20 hores, s’organitzen tallers de manualitats i entreteniment per als més xicotets. Es tracta d’un dels serveis millor valorats pels usuaris de platja Albir.
Una ludoteca en primera línia de platja que organitza cada vesprada divertides activitats per al públic infantil en un espai privilegiat, han destacat Mayte García i Dolores Albero.
A més d’oferir servei de biblioplaya, el Racó de l’Albir compta amb zones d’oci infantil, lavabos, llavapeus, un punt de bany accessible per a persones amb mobilitat reduïda, pàrquing per a bicicletes, servei de lloguer d’hamaques, de vigilància i neteja. Un espai en el qual es poden practicar esports nàutics i que posa a la disposició de les embarcacions una xarxa d’amarraments ecològics de baix impacte en el fons marí, de manera que puguen fondejar sense danyar la posidònia oceànica.
L’Alfàs del Pi és l’únic municipi de la comarca de la Marina Baixa reconegut per la Fundació Europea d’Educació Ambiental amb els tres distintius que són símbol de qualitat, bona gestió i excel·lència: Bandera Blava, Sendera Blava i Centre Blau. Es tracta de tres certificats de qualitat que posicionen a l’Alfàs del Pi entre les destinacions turístiques d’Espanya més respectuosos amb el medi ambient, la seua conservació i la seua difusió.
La platja Racó de l’Albir es troba entre les exclusives 10 platges de tota Espanya que han obtingut la Bandera Blava des de 1987 ininterrompudament. A aquest distintiu cal afegir el de Sendera Blava per a la Ruta al Faro i altres cinc distintius blaus per a cinc centres d’interpretació mediambiental del municipi, que són el Faro de l’Albir, Els Coscolls, l’antiga pedrera de Serra Gelada, Els Carabiners i el Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir. Es dona la circumstància que dels 13 centres blaus distingits en tota la província d’Alacant, 5 es troben a l’Alfàs del Pi.