El Nadal està molt a la vora i, per aquest motiu, un any més, les regidories de Cultura i Comerç de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi convoquen els concursos de pesebres, arbres de Nadal i decoració d’aparadors nadalencs, activitats amb les quals es pretén fomentar les tradicions, premiar la creativitat i impulsar la imatge comercial del municipi.

Els regidors de Cultura, Manuel Casado, i Comerç, José Luis Giner, han presentat les bases dels tres concursos. En concret, es tracta del vint-i-dosé Concurs Local de Pesebres, el dècim tercer Concurs d’Ornamentació d’Arbres de Nadal i del quinzé Concurs Local d’Aparadors Nadalencs Comercials.

S’admeten tot tipus de materials per a la construcció dels pesebres, l’ornamentació d’arbres de Nadal i la decoració d’aparadors comercials. El jurat tindrà en compte aspectes com l’originalitat, la minuciositat, la qualitat i innovació, la il·luminació o l’exposició del producte.

Les persones que vulguen participar poden formalitzar la seua inscripció en les oficines de la Casa de Cultura. El termini finalitzarà el dilluns 16 de desembre. Poden participar tots els residents i establiments comercials del municipi.

Com en anys anteriors, hi haurà premis per als tres primers, que seran de 350, 200 i 120 euros en el Concurs de Pesebres, i de 170, 100 i 50 euros en el d’Arbres de Nadal. També es concedirà un guardó al Betlem Més Original, dotat de 80 euros, i s’entregarà un Premi al Jove Belenista, de 40 euros. A més, el guanyador del concurs de pesebres serà l’encarregat de muntar l’any vinent el pesebre municipal en la plaça Major.

Quant al Concurs d’Aparadors Nadalencs Comercials, s’entregaran tres premis de 200, 150 i 100 euros. El quart classificat obtindrà la quota de 2020 de l’Associació de Comerciants i Empresaris de l’Alfàs (COEMPA). Es tracta d’animar als empresaris perquè decoren els seus establiments i, d’aquesta manera, crear un ambient agradable de compra en el municipi durant la pròxima campanya nadalenca. Una iniciativa que persegueix, en definitiva, fomentar les compres en el comerç local.

El jurat visitarà els Pesebres, arbres de Nadal i establiments comercials participants els dies 17 i 18 de desembre. El lliurament de premis tindrà lloc el divendres 20 a la Casa de Cultura.