Les Regidories de Comerç, Cultura i Participació Ciutadana posen en marxa la creació d’un Cens Municipal d’Artistes, Creadors i Organitzacions i Associacions Artístiques i Culturals, amb la finalitat de donar visibilitat als diversos sectors del món de l’art. Amb açò es pretén que tinguen un espai oficial de registre, visibilitat, contacte i participació activa.

Aquest programa naix a impulsos dels pressupostos participatius, en els quals es proposava que hi haguera més participació al carrer dels artistes. A més, Samuel Ortiz, Regidor de Comerç, ha explicat que “el logo ho han dissenyat les persones que s’han implicat en el projecte”.

Aquest cens d’artistes permetrà que tinguen autorització per a tocar en fires, mercats i festes”, ha explicat Ortiz. D’aquesta forma, també es podrà quantificar els artistes, creadors, organitzacions o associacions artístiques i culturals que realitzen la seua activitat a Santa Pola.

La Regidora de Cultura, Ana Antón, ha subratllat la importància d’aquest tipus de programes, ja que “la gent té ganes de fer moltes activitats i gràcies a ells els carrers estan més vius i alegres, va a funcionar molt bé”.

Es podran inscriure, a través d’una instància en el registre de l’Ajuntament, col·lectius o grups que visquen a Santa Pola, i vulguen desenvolupar la seua activitat en la localitat. El cens està obert tant a amateurs com a professionals, inclosos les acadèmies artístiques i totes les disciplines artístiques distribuïdes per les següents categories: arts plàstiques, arts escèniques, arts de la tecnologia digital, música, performance, artesania, narrativa/literària i moda, entre altres.

S’han establit diversos punts principals per a la realització de les actuacions, dins del programa ARTIVISTES, que són: el Passeig del Port – Mercat d’Artesania, Avinguda Gonzalez Vicen – Mercat d’estiu, Plaça Castella, Avinguda Santiago Bernabéu, Plaça de la Comunitat Valenciana i la Glorieta – Castell. I els que la ciutadania propose, com per exemple, Gran Alacant o Platja Lisa.

Podeu trobar les bases de participació del programa en la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Pola, a través del següent enllaç: http://www.santapola.es/index.php/cultura/