L’Ajuntament de Torrevella concedirà beques als dos estudiants del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant que desenvolupen els millors treballs basats en la cultura de la sal i la pesca i ús del peix blau, dos productes estreles propis de la gastronomia torrevellense.

La regidora de Turisme, Fanny Serrano, que ha comparegut en roda de premsa per a anunciar aquesta iniciativa acompanyada del coordinador de la seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella, José Norberto, i el director de Gasterra, Josep Bernabéu, ha explicat que “la gastronomia és una part fonamental de la promoció turística, per la qual cosa considerem que és molt important posar en valor els dos productes estrela de la nostra gastronomia premiant els treballs relacionats amb la sal i el peix blau de Torrevella”. Les beques naixen fruit del conveni que la Universitat d’Alacant té subscrit amb l’Ajuntament de Torrevella. Així mateix, l’edil de Turisme ha subratllat la importància de “conjugar la innovació amb els nostres plats tradicionals, per la qual cosa és vital donar continuïtat a aquest tipus de mesures i incentivar la formació”.

Aquests premis tenen com a objectiu principal fomentar l’excel·lència acadèmica i el talent dels estudiants a més de generar coneixement entorn de temes molt arrelats en la cultura gastronòmica del territori i que generen interés per al municipi de Torrevella. Podran optar a aquestes beques, que compten amb una dotació de 2.500 euros cadascuna, aquells estudiants que hagen desenvolupat i defensat el seu Treball Fi de Màster en la Universitat d’Alacant i que complisquen amb el requisit d’estar matriculats en el Màster d’Arrossos i Alta cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant.

Aquest màster, que en breu obri el seu període d’inscripció per a la seua pròxima edició, ha comptat en el curs 2018-2019 amb la presència de prestigiosos professionals relacionats amb el món de la gastronomia, l’enologia, el periodisme gastronòmic i la nutrició. Igualment els estudiants han realitzat visites formatives a espais relacionats amb la cultura alimentària mediterrània i han executat les seues pràctiques en els restaurants que compten amb estreles Michelin a la província d’Alacant.

Gràcies al conveni entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Torrevella per a l’establiment de la Seu universitària de Torrevella, s’estan duent a terme diverses activitats de foment en l’àmbit del turisme juntament amb la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torrevella, que promocionen els recursos gastronòmics, històrics, patrimonials i culturals del municipi.

El coordinador de la seu universitària a Torrevella, José Norberto, ha expressat la seua “gratitud” al consistori torrevejense per haver dut a terme la iniciativa. Així mateix, ha manifestat que “aquest tipus d’esdeveniments demostren que el treball col·laboratiu entre diferents administracions al final sempre acaba donant els seus fruits”.

Per part seua, el director de Gasterra, Josep Bernábeu, ha expressat que “el futur de la gastronomia és la formació, per la qual cosa ens agradaria poder continuar comptant amb Torrevella i donar continuïtat a aquest projecte col·laboratiu en el futur”. Així mateix, ha donat a conéixer que “una vegada s’hagen presentat els TFM, seran presentats al públic general en unes jornades gastronòmiques que realitzarem en un futur”.