L’edil d’Urbanisme, Javier Martínez, ha anunciat la decisió de l’Ajuntament de Villena de liquidar el contracte amb la constructora encarregada de la ‘Museïtzació i Habilitació de l’Espai per a l’Arxiu i Museu de la Ciutat de Villena’ pel seu incompliment i l’enorme demora en l’actuació de l’antic edifici de la Electroharinera Villenense. L’Ajuntament de Villena també reclama a la mercantil Sydca XXI Construccions una sanció per demora de 85.373 euros més la quantitat de la meitat del pressupost, que ascendeix a més de 258.000 euros, en total més de 343.000 euros.

“És una decisió que l’Ajuntament pren en consciència, després d’esgotar les vies d’acord i enteniment que no han arribat a bon port. I amb l’únic objectiu de salvar els interessos dels veïns i veïnes de Villena”, va assenyalar Martínez, qui va apuntar a més, en la necessitat d’evitar situacions semblants que s’han anat arrossegant al llarg del temps i que ha acabat causant importants perjudicis a les arques municipals.

L’edil ha explicat hui en roda de premsa que l’empresa constructora es trobava en situació de demora en el lliurament de les obres des d’octubre de 2019, al que l’Ajuntament va respondre amb la imposició de la sanció establida en el contracte. Això suposa una reclamació a favor de l’Ajuntament de 256 euros diaris, la qual cosa suma en els 334 dies de retard, un total d’uns 85.000 euros. A més, l’Ajuntament com a resposta a l’incompliment del contracte es queda amb la garantia de l’empresa en depòsit i reclama la meitat del pressupost, que venia via subvenció i superava els 258.000 euros.

L’edil també va indicar que els primers passos de l’Ajuntament seran l’establiment d’un pla de seguretat després de la finalització del contracte, que permeta deixar l’immoble en la millor situació possible. Al mateix temps, Martínez ja va avançar que s’acceleraria l’expedient de contractació per a licitar de nou l’obra i poder reprendre-la al més prompte possible.

“Tenim un doble compromís amb la ciutadania de Villena: d’una part, defensar amb ungles i dents els diners dels contribuents; i d’una altra, aconseguir les millors instal·lacions possibles per a disposar d’un dels millors museus que albergue un dels millors fons museístics d’Espanya, com el nostre Tresor, i la resta de peces d’alt valor”, va afirmar Martínez.