L’Alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha proposat la rehabilitació del campanar de l’Església de Santa María amb l’objectiu de fer-lo visitable i convertir-lo en una nova “fita turística de la ciutat, dins de l’oferta patrimonial i històrica que ja ofereix al visitant la nostra ciutat”. L’alcalde, acompanyat del regidor d’Urbanisme, Javier Martínez, van visitar el lloc per a conéixer de primera mà el seu estat actual i les possibilitats de recuperació.

En aquest sentit, Cerdán va assenyalar que la intenció és realitzar el projecte de rehabilitació que consistisca bàsicament en la rehabilitació del forjat del campanar, així com l’històric rellotge i habilitar aquest espai perquè puga ser visitable pels turistes i veïns. La seua execució, va afegir el primer edil, serà optar a qualsevol de les subvencions que ofereixen les diferents administracions per a la recuperació patrimonial.

“Podem crear una nova fita turística, un més dins del conjunt històric patrimonial de la ciutat, augmentant l’oferta cultural per als turistes. Des d’aquesta altura, i des d’aquest punt, oferim una panoràmica molt interessant a tots aquells que vulguen gaudir de la nostra ciutat”, va afegir l’alcalde de Villena.

Al costat de les obres de recuperació i rehabilitació, la intenció l’equip de Govern és reparar l’històric rellotge situat en les cares més altes del campanar.

L’església de Santa María va ser construïda en el segle XVI sobre l’antiga mesquita major musulmana de Villena. Manté les normes estilístiques de les esglésies de la Reconquesta i consta d’una sola nau amb volta gòtica de creueria i arcs amb relleus renaixentistes. Es tracta d’un edifici declarat Bé de Rellevància Local que des de l’Ajuntament de Villena es vol recuperar com a element turístic amb visites programades.