L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, va presentar els actes organitzats per l’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Joventut, amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, la principal novetat serà una actuació teatralitzada a càrrec dels Ambaixadors Moro i Cristiano que representaran la Conquesta del Regne de València, encapçalant sengles exèrcits que integraran membres de les comparses de Musulmans i de Cristians.

Rubén Alfaro, que ha agraït la col·laboració dels col·lectius que intervindran en els actes, ha estat acompanyat de Anabel García, regidora de Joventut; David Mancera, president de la AMCE Santa Cecilia, que participarà en el cercaviles institucional; María Salud Corbí i Carlos Vicente, del grup de dansa La Faltriquera, que realitzarà una exhibició de balls tradicionals, i Gabriel Segura, cronista oficial, que s’ha encarregat del text explicatiu inclòs en els díptics.

El programa donarà principi a les 11 del matí i inclou, a més de la recreació teatralitzada, activitats infantils, com a jocs inflables, tallers de maquillatge infantil i photocall, a més de la cercavila de gegants i capgrossos a càrrec de la Majordomia de Sant Antón, que també participarà en l’actuació de danses tradicionals, i el cercaviles institucional.

Alfaro ha explicat que “com vostés saben, fa dos anys recuperem les activitats de celebració del 9 d’Octubre, que una vegada més estan enfocades a un públic infantil i juvenil amb l’objectiu que a la nostra ciutat visquem una jornada festiva i familiar. Volem que la gent isca al carrer i gaudi d’un dia de convivència i de diàleg”. La Plaça Castelar serà el centre neuràlgic de totes les activitats que han sigut programades.

Alfaro ha destacat que “es tracta d’un acte molt obert i participatiu, com ho demostra la implicació de col·lectius culturals i festers de la ciutat. Amb la seua inestimable ajuda desenvoluparem les activitats en un dia tan assenyalat com és el 9 d’Octubre”.