L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica, ha dut a terme durant el mes de desembre una sèrie de treballs de reparació, condicionament i manteniment en el jaciment arqueològic del Monastil.

Les actuacions s’han centrat en diversos sectors del jaciment, declarat Bé d’Interés Cultural (B.I.C), amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la seguretat. D’una banda, en el manteniment de la terrisseria romana, s’ha realitzat un tractament de l’estructura que protegeix els forns, així com la renovació de la malla antirraíces, el cobriment amb graveta i els panells informatius de l’àrea visitable dels forns romans.

També s’han fet tasques de manteniment i reparació en l’escala d’accés a la part alta del jaciment i s’ha renovat part de l’abalisament i del clos del recorregut de les visites.

Una part important dels treballs s’ha dedicat a la reparació del clos perimetral del jaciment en zones on estava trencat, deteriorat o caigut, especialment en la part alta i accés principal del Monastil, i la reparació de part dels elements metàl·lics de la infraestructura del B.I.C.

El cost d’aquestes actuacions ha ascendit a 9.500 euros i per al pròxim exercici, la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica té previst realitzar una necessària intervenció de manteniment i conservació en els forns romans un dels principals sectors musealizados del jaciment.

Estimat Navalón, regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, ha assegurat que “aquests treballs tenen com a objectiu millorar l’accessibilitat i garantir la seguretat durant les visites al jaciment”.

L’edil ha recordat que “un dels objectius del govern local és preservar i posar en valor el patrimoni històric de la nostra ciutat i, sens dubte, el jaciment del Monastil”.