L’Ajuntament d’Elda ha reobert aquesta setmana les instal·lacions de la Biblioteca Municipal Alberto Navarro, situada al carrer Pare Manjón, després de dos mesos d’inactivitat per la crisi sanitària i després de passar Elda a la fase 1 de la desescalada. La biblioteca prestarà servei, de dilluns a dissabte, de 9.00 a 14.00 hores, per a les activitats de préstec i devolució d’obres, així com informació bibliogràfica i bibliotecària. Només es podran consultar en una sala preparada aquells documents i volums que no tenen servei de préstec.

La Biblioteca compta amb dos nombres de telèfons (966 989 229 / 965 380 402) i un correu electrònic (biblionavarro.correos@elda.es) per a agilitar el procés de préstec i devolució de llibres, i també per a la informació bibliogràfica i bibliotecària.

La reobertura es realitza amb mesures restrictives amb la finalitat d’assegurar el compliment de les mesures de seguretat i higiene i garantir la salut, tant del personal de la biblioteca com dels usuaris, que han d’accedir amb màscara, desinfectar-se les mans i respectar les distàncies i la senyalització.

Entre altres limitacions, no podran dur-se a terme activitats culturals, ni activitats d’estudi en sala o de préstec interbibliotecari, així com qualsevol altre servei destinat al públic diferent dels esmentats en el paràgraf anterior.

A més, no es podrà fer ús dels ordinadors i mitjans informàtics de les biblioteques destinats per a l’ús públic dels ciutadans, així com de catàlegs d’accés públic en línia o catàlegs en fitxes de la biblioteca. Les obres seran sol·licitades pels usuaris i proporcionades pel personal de la biblioteca. Una vegada consultades, es depositaran en un lloc apartat i separades entre si durant almenys catorze dies. Les col·leccions en lliure accés romandran tancades al públic.

Rosa Vidal, regidora de Cultura, ha afirmat que “l’objectiu és anar recuperant la normalitat a poc a poc a les nostres biblioteques, però sempre garantint el compliment de les mesures de seguretat i higiene que les autoritats sanitàries han decidit”.