L’Ajuntament d’Elda ha acordat declarar ‘Fill Predilecte de la Ciutat d’Elda’ a l’escriptor Antonio Porpetta, decisió adoptada per a reconéixer la seua enorme rellevància com a intel·lectual i per a agrair que el nom d’Elda es divulgue per tot el món. L’alcalde Rubén Alfaro es va posar en contacte amb Antonio Porpetta per a comunicar-li la concessió d’aquesta distinció.

La regidora de Cultura, Rosa Vidal, ha informat aquest matí d’una decisió “adoptada per majoria en la Junta de Portaveus. En la pròxima sessió plenària es ratificarà una decisió que ens fa molt felices a tots, començant pel nostre alcalde i continuant per l’equip de govern i tota la Corporació Municipal. Serà llavors quan es posarà data a una gala especial per al lliurament d’aquesta alta distinció municipal”.

Vidal ha explicat que “Antonio Porpetta se suma així a la il·lustre llista de Fills Predilectes que té la nostra ciutat i que està formada per Joaquín Coronel Rico, Vicente Maestre Vera, Emilio Maestre Vera, Juan Rico Pérez, José Joaquín González Amat, Manuel Beltrán Aravid, Agustín Cavero Casáñez, José María Amat Martínez, Alberto Navarro Pastor, Juan Navarro Busquier i Joaquín Planelles Guarinos”.

Antonio Porpetta va nàixer a Elda en 1936 i va publicar el seu primer llibre en 1978, signat al costat de la seua esposa Luzmaría Jiménez Faro. Des de llavors ha publicat una extensa obra que abasta la poesia, l’assaig i la narrativa. Diversos dels seus llibres han sigut traduïts a infinitat d’idiomes.

Ha rebut prestigiosos guardons, tant a Espanya com a l’estranger, destacant el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana, màxim guardó literari de la Comunitat Valenciana, que li va ser concedit en 2012 “com a reconeixement a la seua obra literària i a la seua dedicació per a l’acostament i gaudi del llenguatge i la sensibilitat poètica”.

Des de 1984 bona part de la seua activitat pública s’ha desenvolupat fora d’Espanya, amb freqüent presència en universitats i centres culturals dels cinc continents.