L’Ajuntament d’Elda romandrà obert diumenge que ve, 14 d’abril, amb motiu de l’aniversari de la proclamació de la Segona República en 1931. Els ciutadans i ciutadanes que acudisquen a la Casa Consistorial eldense podran contemplar, de 10.00 a 15.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, la vara de comandament de Manuel Azaña, president de la República entre 1936 i 1939, i una de les figures claus de la història moderna d’Espanya.

La vara de comandament, símbol protocol·lari que representa l’autoritat d’un càrrec públic, s’exposa en el vestíbul de l’Ajuntament d’Elda i no és només un fidel reflex de la transcendència que la ciutat va tindre en diversos moments de la història de la Segona República (1931-1939), sinó que també és una icona del republicanisme espanyol.

De fet, el paper d’Elda i de la comarca del Vinalopó en la recta final de la Segona República va ser tan important que la proposta turística ‘Del Vinalopó a l’exili’ permet conéixer de primera rage llocs emblemàtics d’Elda, Monòver i Petrer en els quals van esdevindre fets tan importants com ser la seu de l’últim govern republicà abans de la seua partida cap a l’exili, en la recta final de la Guerra Civil.