L’Ajuntament d’Elda ha presentat hui les activitats organitzades amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. Alba García, regidora d’Igualtat, i Rosa Vidal, regidora de Cultura, acompanyades de Mari Celi Amat, presidenta de l’Associació de Mestresses de casa d’Elda, han donat a conéixer el calendari d’activitats que inclouen xarrades, conferències, projeccions de cinema, teatre i exposicions, entre altres.

Alba García ha afirmat que “per desgràcia continua existint diverses desigualtats entre homes i dones, com per exemple la bretxa salarial que es tradueix en unes pensions més baixes per a les dones”.

Entre les activitats organitzades, l’edil d’Igualtat ha destacat la projecció de ‘Set taules de billar francés’, pel·lícula de Gràcia Querejeta que es podrà veure de manera gratuïta en la Fundació Paurides el dia 4 a les 19.00 hores. També la Seu Universitària retrà homenatge a les dones que van fer possible la Transició, acte que tindrà lloc el 18 de març en el Museu del Calçat.

García ha explicat que “des de la Regidoria d’Igualtat, entre altres activitats, estem duent a terme en els IES de la ciutat els tallers ‘No em toques el WhatsApp’ per a la prevenció de la violència de gènere dirigit a alumnes i alumnes de l’ESO. El 5 de març s’inaugurarà en el Museu del Calçat l’exposició del concurs de dibuix Mama Treballadora en el qual participen tots els escolars de la ciutat. El 6 de març es procedirà a la lectura del manifest en la Plaça de l’Ajuntament; el 7 de març, en el Centre Cívic, es projectarà a partir de les 18.00 hores la pel·lícula ‘Sufragistes’, i el 8 de març ens sumem a la manifestació convocada per l’Assemblea Feminista”.

Per part seua, Rosa Vidal ha destacat que “des del govern local volem treballar de manera transversal i per aqueix motiu les activitats del 8-M abasten diverses regidories i col·lectius. Des de Cultura, el 4 de març inaugurem a les 20.30 hores en el Teatre Castelar l’exposició fotogràfica ‘Treballadores’. També en el Teatre Castelar oferim el 5 de març el monòleg ‘El meu pare fluixeja’, de Martita de Graná. El 6 de març Aitana Sánchez-Gijón arriba al Castelar al costat dels Dedae amb la representació de dansa ‘Juana’”.

El programa d’activitats en el Teatre Castelar es completa el 8 de març amb l’actuació d’Alba Ed-*Dounia i Shakira Martínez i l’obra de Teatre ‘Gossada’ el 16 d’abril.

Finalment, des de l’Associació de Mestresses de casa d’Elda, Mari Celi Amat ha explicat que en la seu de l’Associació s’oferirà el 9 de març la xarrada ‘Com ens afecten els estereotips de gènere?, a càrrec del Centre Dona Rural d’Elda.