L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Cultura, ha organitzat ‘Hui et conte jo el conte’, una original proposta per a celebrar a partir de demà el Dia del Llibre d’una manera pràctica i entretinguda pesar del confinament domiciliari. La proposta pretén que els més joves de la casa escriguen un conte, microrelat o història per a fer-li’ls arribar als ancians i ancianes que es troben en les residències El Catí i Novaire.

L’objectiu és que les persones majors, que sempre han contat històries als seus fills i als seus néts, siguen ara els que lligen i escolten les històries dels més joves, fent més suportable l’estada en les residències en aquests dies tan complicats.

Les persones interessades a escriure un conte o un relat poden remetre’l per correu electrònic a culturaelda@elda.es abans del divendres 1 de maig. L’Ajuntament d’Elda s’encarregarà d’imprimir i distribuir tots els relats rebuts entre els residents del Catí i Novaire.

D’altra banda, la Regidoria de Cultura, també amb motiu del Dia del Llibre, ha recopilat i seleccionat una àmplia relació de plataformes i portals que ofereixen la descàrrega gratuïta de llibres electrònics amb l’objectiu de facilitar l’accés a fons bibliogràfics durant aquests dies de confinament.

Rosa Vidal, regidora de Cultura, ha explicat que “les situacions extraordinàries requereixen mesures extraordinàries i, encara que aquesta pràctica no és nova, ha arribat el moment de la solidaritat i de compartir cultura, coneixements i formació. Aquest sempre ha sigut l’objectiu principal de les Biblioteques Públiques, donar un servei gratuït, guiades per l’esperit de solidaritat i cooperació que forma part de la nostra essència”.

Els portals d’accés recopilats pel Servei de Biblioteques Municipals i en els quals només cal registrar-se i acceptar la política de protecció de dades són: