La regidora de Cultura i Museus, Rosa Vidal, ha presentat hui els actes organitzats des de l’Ajuntament d’Elda amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra el pròxim 18 de maig. L’edil ha assegurat que “l’activitat dels museus també s’ha vist afectada per la pandèmia, encara que a poc a poc anem recuperant la normalitat”.

Vidal ha afirmat que “els museus són molt importants per a la ciutat i per al govern local com a eina didàctica, dinamitzadora i divulgadora del nostre patrimoni. Amb motiu de la celebració del Dia dels Museus, el lema dels quals és ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar”, hem optat per desenvolupar en el Museu Arqueològic una activitat inèdita i interessant com un ‘escape room’”.

L’edil de Museus ha explicat que “es tracta d’un projecte educatiu basat en la història d’Elda i en l’exposició permanent del Museu Arqueològic. El joc està dissenyat per a realitzar-se en un espai obert com és l’hall del Museu amb mobiliari d’oficina. Inclou una visita prèvia a les dues sales d’exposició permanent. L’activitat tindrà una duració de 60 minuts, dels quals vint seran per a visitar el museu i 40 per al joc”.

María Jesús Serrano, educadora social encarregada d’organitzar aquest projecte personalitzat per al Museu Arqueològic ha indicat que “inclou enigmes, endevinalles i cadenats sobre el xiquet de Bolón, la sirena de Monastil, El Castell, els Comtes d’Elda, els jaciments de la ciutat i el Sarcòfag amb la imatge de Jonás i la balena, entre altres”.

Serrano ha indicat que “poden participar de 2 a 6 persones convivents i que tinguen més de 8 anys d’edat. Les activitats es desenvoluparan complint les mesures de seguretat, com a ús de màscara, gel hidroalcohòlic i guants”.

La inscripció prèvia es pot realitzar a partir d’aquest divendres telefonant al Tourist Info: 966 980 300. Les passades es duran a terme els dies 15-16 i 22-23 de maig amb els següents horaris: 10.00, 11.30 i 13.00 hores (dissabte i diumenge), 17.30 i 19.00 hores (dissabte). No obstant això, s’estan realitzant gestions per a ampliar l’horari al diumenge a la vesprada.