L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria d’Igualtat i del Consell Sectorial de la Dona i per la Igualtat, ha programat una sèrie d’actes amb motiu de la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. En la programació també participen la Seu Universitària d’Elda, del Centre Dona Rural d’Elda i el Centre Integrat de la Vall d’Elda.

Alba García, regidora d’Igualtat, ha explicat que “enguany, a causa de la pandèmia, les activitats seran online i a través de les xarxes socials, però des del govern local no volíem deixar de commemorar aquest dia i parlar de la importància d’eliminar la violència contra les dones”.

L’edil ha afirmat que “la primera activitat serà un concurs de curtmetratges amb la igualtat de gènere com a temàtica i que està dirigit a joves d’entre 16 i 25 anys. Després, a la fi de la setmana vinent presentarem la campanya municipal contra la violència de gènere i masclista, amb el lema ‘Home que sumen’, amb el qual volem incidir en què sí que és possible el canvi de mentalitat masclista i animem als homes al fet que se sumen per a aconseguir la igualtat”.

El 25 de novembre tindrà lloc, com tots els anys, la lectura d’un manifest com a repulsa a aquesta violència que ens afecta a tots i a totes com a societat. També s’entregarà el Premi Hipatia, posat en marxa el mes passat, i els guanyadors del III Concurs de Microrelats sobre Violència de Gènere del CIPFP Valle d’Elda donaran lectura a aquests.

Aqueix mateix dia, des de la Seu Universitària d’Elda, s’organitzen dues conferències online: una al matí, ‘Dones i homes, humor i viceversa’, a càrrec de Betlem Alvarado, a les 09.50 hores i es podrà connectar a través de Google Meet. A la vesprada, a les 20.00 hores, ‘Violència de gènere al cinema’, a càrrec d’Israel Gil.

Alba García ha afegit que “el 26 de novembre organitzem des de la Regidoria d’Igualtat i el centre Dona Rural d’Elda un taller online titulat ‘Menors, víctimes invisibles de la violència de gènere’. Serà a les 18.00 hores i les persones interessades es poden inscriure en el correu nmoreno@elda.es I el 27 de novembre es realitzarà un cinema fòrum online de la pelicula ‘Et done els meus ulls’, a les 18.00 hores amb inscripció en el mateix correu electrònic”.

La regidora d’Igualtat ha afirmat que “des del govern local continuem treballant en la prevenció per a erradicar aquesta xacra social i continuarem complint amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere”.

Finalment, l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, i l’edil Alba García, han procedit a col·locar en un dels balcons de la Casa Consistorial una pancarta amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.