L’Ajuntament d’Elda, en col·laboració amb la UNED, la Seu Universitària de la UA a Elda i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha organitzat una conferència sobre Miguel Hernández a càrrec del director del Centre Associat a la UNED d’Elx, Paco Escudero, amb motiu de la celebració, el pròxim 28 de març, del Dia de Record i Homenatge a les Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.

En el marc d’aquesta celebració, es pretén realitzar amb aquesta conferència un reconeixement i homenatge a fi de mantindre la seua memòria i reivindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats. La xarrada, sota el títol ‘Miguel Hernández, vigència de valors poètics i humans, mostra no un perfil biogràfic estàndard sobre el poeta, sinó revelar les claus que converteixen la seua poesia i el seu exemple de vida en una eina útil en l’actualitat per a la formació en valors, i en un instrument pedagògic d’interés per a les noves generacions.

Paco Escudero, com a gestor cultural, ha treballat els continguts del llegat hernandià durant més d’una dècada tant a Elx com a Jaén, ciutat que conserva actualment els documents de l’escriptor.

La conferència tindrà lloc dimarts que ve 30 de març en el context de record al poeta amb motiu de complir-se 79 anys de la seua mort a la presó d’Alacant (28 de març de 1942). La conferència serà impartida en la sala d’actes en el Museu del Calçat, i per a això es garantiran totes les mesures de seguretat, aforament, distanciament i higiene recomanades per les autoritats sanitàries en la lluita enfront del COVID. S’habilitarà igualment l’emissió virtual de la conferència: https://bit.ly/3vt3xe8