L’Ajuntament d’Elda, des de la regidoria de Joventut, ha col·laborat amb Creu Roja i l’Associació per la Cultura Moderna (ACME) per a organitzar unes Jornades Solidàries de Videojocs el pròxim 15 de desembre.

L’esdeveniment se celebrarà en el saló polivalent del Centre Cívic i Juvenil des de les 10 fins a les 20 hores. Així mateix, l’entrada serà gratuïta amb l’únic requisit de portar aliments de berenar no peribles com a galetes, cereals o sucs.

D’aquesta forma, des de Creu Roja, Gustavo López ha destacat que “és una oportunitat bastant interessant per a conèixer l’oci alternatiu que ofereix ACME”.

Aquesta iniciativa se celebra per tercer any consecutiu. La passada edició va aconseguir més de 900 quilos d’aliments que es van repartir entre les 60 famílies, “uns 80 xiquets i xiquetes” segons ha informat López.

Així doncs, Jose Manuel Teruel, membre de ACME, ha assenyalat que enguany s’ha ampliat l’oferta de jocs: “hem afegit realitat virtual i hem comptat amb l’ajuda de diferents associacions de la província d’Alacant que ens facilitaran una gran ludoteca de jocs de taula”.

L’acte també oferirà xarrades, una de Star Wars i una altra d’esports electrònics. També hi haurà una zona retro de Arcade Vintage en la qual “tots aquells que hagen gaudit dels recreatius durant els 80 i 90 van a gaudir”, ha explicat Teruel.

A més, es realitzaran tallers infantils de súper herois, de reciclatge i disseny de personatges.

Per la seua banda, la regidora de Joventut, Laura Rizo, ha agraït el treball de ACME i Creu Roja i ha matisat la importància que aquestes iniciatives suposen per a la corporació perquè “açò és una mostra de com poder involucrar als joves en accions solidàries, però també tecnològiques des del retro fins a l’últim en tecnologies”. Al seu torn, ha mostrat la seua disposició per a “seguir recolzant aquest tipus d’iniciatives”.

En definitiva, tots els ingredients necessaris perquè els afeccionats a tot aquest tipus d’activitats d’oci puguen gaudir i, de la mateixa manera, col·laborar amb els xiquets i xiquetes que ho necessiten.